Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΚΟΒ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΚΚΕ: Σύσκεψη στο Πάρκο Τρίτση για την πανδημία και τα Εργασιακά

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα συσκέψεων και εξορμήσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ με το νέο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το Κόμμα, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους!». Με μέτρα προφύλαξης και επιλέγοντας ανοιχτούς χώρους, οι Οργανώσεις του Κόμματος πραγματοποιούν ανοιχτές συσκέψεις, με πλούσια συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις και με την προσοχή στραμμένη στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης για την «επόμενη μέρα», που ήδη είναι εδώ.

Στο Πάρκο Τρίτση πραγματοποιήθηκε μια τέτοια σύσκεψη σήμερα από την ΚΟΒ του Καζίνο της Πάρνηθας, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα το σωματείο με την εργοδοσία, με τα μέλη του Κόμματος να αναδεικνύουν την ανάγκη επαγρύπνησης ενάντια στην εφαρμογή των αντεργατικών διατάξεων που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, όπως οι αναστολές συμβάσεων στον χώρο.

Ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που είχαν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από σωματεία κατά τη διάρκεια του lockdown, σημειώνοντας ότι αυτή η δράση τώρα πρέπει να κλιμακωθεί με το σημερινό συλλαλητήριο των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό. Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό να είναι μαζικό και μαχητικό αυτό το συλλαλητήριο, να προβληθούν τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, καθώς είναι οι εργαζόμενοι που έχουν πλούσια πείρα και από την προηγούμενη κρίση, η οποία αξιοποιήθηκε για να περάσουν άγρια μέτρα προς όφελος της εργοδοσίας, αν και ο κλάδος έσπαγε τα ρεκόρ κερδοφορίας. «Οι εργαζόμενοι να πούμε ένα μεγάλο "ως εδώ!". Έχουμε πληρώσει πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Αν τους αφήσουμε, θα βρουν ευκαιρία να τσακίσουν όποια δικαιώματα έμειναν όρθια», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα και ανέδειξε ότι η κυβέρνηση φέρνει με διαδικασίες εξπρές το νομοσχέδιο για τζάμπα εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματικούς ομίλους. Από αυτή την επίθεση δεν εξαιρείται κανένας κλάδος, τόνισε, γι' αυτό πρέπει η απάντηση να είναι ενιαία από το εργατικό κίνημα.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, σημείωσε ότι ο λαός εφάρμοσε τα μέτρα, πειθάρχησε, όμως όλο αυτό το διάστημα που η πανδημία δεν εξαπλώθηκε, δεν αξιοποιήθηκε για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Αντίθετα, τώρα, για να μην πληγεί η κερδοφορία των ομίλων στον Τουρισμό, τα πετάνε όλα στα σκουπίδια, επιτρέποντας το συνωστισμό στα ξενοδοχεία, στα αεροδρόμια κ.ο.κ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *