Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Απορρίφθηκε το αίτημα να συζητηθούν οι καταστροφές από τον «Ζορμπά»

Απορρίφθηκε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής από τη διοίκηση της Περιφέρειας, να συζητηθούν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης, οι καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο αίτημά τους τόνιζαν μεταξύ άλλων πως «τις πληγές τους μετρούν για πολλοστή φορά οι κάτοικοι της Αττικής μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα "Ζορμπάς",  που χτύπησε το Σάββατο και την Κυριακή, 29 και 30 Σεπτέμβρη. Για μια ακόμη φορά, όλες αυτές οι καταστροφές αποδίδονται από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τον κρατικό μηχανισμό, την Πολιτική Προστασία στα "ακραία" καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας της "κλιματικής αλλαγής", όμως αυτό που το καθιστά "ακραίο" ως προς τις συνέπειες και που επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά είναι η έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων».


Παράλληλα ζητούσαν «τη λήψη μέτρων για ολοκλήρωση των έργων που χρονίζουν, για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές, καθώς και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *