Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης και λήψη απόφασης για την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.



Η πρόσφατη ισχυρή νεροποντή το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτέμβρη ανέδειξε τη γύμνια των υποδομών στην Αττική.  Πολύ σοβαρά προβλήματα προέκυψαν στη Σαλαμίνα και ειδικά στο Κέντρο Υγείας του νησιού, που πλημμύρισε.

Το νερό από τον 1ο όροφο κατέβηκε στο ισόγειο, με τους γιατρούς και το προσωπικό να τρέχουν να σώσουν τον ιατρικό εξοπλισμό. 

Μετά τις βροχές γιατροί, προσωπικό και ασθενείς συμβιώνουν με τη μούχλα, με πεσμένους σοβάδες και τα ταβάνια που έχουν φουσκώσει, με σκουλήκια που έχουν γεμίσει τους τοίχους.

Το ακτινολογικό εργαστήριο βρέθηκε εκτός λειτουργίας.

Αν και έχουν περάσει 10 μέρες, επιβεβαιώνεται ότι και για την τραγική αυτή κατάσταση την κύρια ευθύνη δεν την έχουν «τα ακραία καιρικά φαινόμενα», αλλά η ακραία ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που υλοποιούν η κυβέρνηση, η περιφέρεια, αλλά και η δημοτική αρχή της περιοχής.

Είναι προβλήματα που προστέθηκαν σ’ αυτά που για χρόνια βασανίζουν τους κατοίκους, που δίκαια αγανακτούν και διαμαρτύρονται, διεκδικώντας την επίλυσή τους, όπως η έλλειψη πολλών ειδικοτήτων, ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, η μη ύπαρξη αρκετού προσωπικού ασφαλείας, μόνιμου συνεργείου καθαριότητας, αλλά και τεχνικής υπηρεσίας.

Τα προβλήματα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των σοβαρών ελλείψεων, με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι δείγμα του διαχρονικού εμπαιγμού τους απέναντι στο λαό περί «αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Όσον αφορά στον Ιατροτεχνικό και μηχανολογικό εξοπλισμό: είναι χρόνια η υπολειτουργία ακτινολογικού, λόγω έλλειψης ακτινολόγου ενώ το βιοπαθολογικό εργαστήριο δεν εφημερεύει λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Ο υπέρηχος έμεινε καθηλωμένος για μια δεκαετία σε αποθήκη και το Τμήμα Υπερήχων δεν λειτούργησε ποτέ, γιατί εδώ και 32 χρόνια δεν διορίστηκε προσωπικό. Περιμένοντας το εξειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσει, τη Δευτέρα 1/10, με διαδικασίες «αστραπή», φορτώθηκε και μεταφέρθηκε στο ΚΥ Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για να μπαλωθούν εκεί ανάλογες τρύπες...

Υπάρχει επίσης ανάγκη για δημιουργία δημόσιας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, που να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και που μπορεί να ανακουφίσει το πλήθος των νεφροπαθών στη Σαλαμίνα.

Υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο που όταν διακομίζει ασθενή εκτός του νησιού, δεν υπάρχει άλλο για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε περιστατικό προκύψει.

Πάγια θέση μας είναι ότι οι ανάγκες του λαού πρέπει να καλύπτονται αποκλειστικά από ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει τη λήψη μέτρων για:
·      την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας,

Η Διοίκηση της Περιφέρειας  να απαιτήσει από την Κυβέρνηση:
·      την άμεση προμήθεια του απαραίτητου και αναγκαίου ιατροτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και την πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων και όλων των τμημάτων που υπολειτουργούν ή λείπουν, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υγείας των κατοίκων του νησιού
·      άμεση προμήθεια 2ου ασθενοφόρου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *