Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Αίτημα συζήτησης για την κατάργηση όλων των διοδίων και της παύσης των διώξεων σε όσους κινητοποιούνται

Να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση για την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων, την κατάργηση των διοδίων όχι μόνο στην Αττική αλλά παντού και για να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πλήρες αίτημα που κατατέθηκε είναι το εξής:

Έχουν περάσει δεκαοχτώ μήνες (25 Απριλίου 2017) από τη «Συζήτηση και λήψη απόφασης με θέμα τα Διόδια στο Οδικό Δίκτυο χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής» με βάση την οποία η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, αποφάσισε μεταξύ άλλων:
- να ζητήσει την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής και
- την οριστική παύση των διώξεων των πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων.
   
         Έχουν περάσει μερικοί μήνες όπου Δημοτική Αρχή Ωρωπού και μέρος της αντιπολίτευσης υποδέχτηκαν σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ωρωπό, μετά «βαΐων και κλάδων», τον Υπουργό Υποδομών κο Σπρίτζη, και μαζί έστησαν φιέστα ότι τα διόδια τελείωσαν, όπως και οι διώξεις για αυτούς που δεν πλήρωναν.

Και όμως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής  καλούνται να παραδώσουν άδεια, δίπλωμα  οδήγησης και να καταβάλουν διοικητικά πρόστιμα ύψους 100 € (!!!) στα ταμεία του δήμου, ως παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για κάθε διέλευση από τα διόδια των Αφιδνών, με τεκμήριο φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από τις κάμερες των διοδίων. Αυτό σημαίνει ότι στη συνέχεια η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. θα αξιώνει το 20πλάσιο του αντιτίμου για κάθε διέλευση.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, οι τεράστιες ευθύνες και η σύμπλευση κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης στον ίδιο δρόμο  εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Από τη μια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία λειτουργεί ως ντίλερ για τους εργολάβους των δρόμων

Από την άλλη η  περιφερειακή αρχή της κας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες για κατάργηση των διοδίων και παρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα κωφεύει.

Στην ίδια κατεύθυνση και η Δημοτική αρχή Ωρωπού αλλά και μέρος της αντιπολίτευσης οι οποίοι ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της παραμονής των διοδίων στην περιοχή μας, δίνοντας αέρα στα πανιά σε εργολάβους και κυβέρνηση να εντείνουν τις διώξεις, να λειτουργεί ο δήμος ως εισπρακτικός μηχανισμός με αντάλλαγμα μερίδιο από την λεία των διοδίων.

Επιβεβαιώνεται  για άλλη μια φορά η θέση της Λαϊκής συσπείρωσης να μην ψηφίσει  την πρόταση της πλειοψηφίας αλλά να καταθέσει, να ψηφίσει και να παλεύει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση που έχει ως βάση μόνο τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επαναλαμβάνει την πάγια και κρυστάλλινη θέση της για την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων και την κατάργηση των διοδίων όχι μόνο στην Αττική, αλλά παντού, για δρόμους ασφαλείς και δωρεάν γιατί είναι κοινωνικό αγαθό καθώς έχουν κατασκευαστεί με χρήματα των εργαζομένων και που σήμερα συνεχίζουν να τους χρυσοπληρώνουν με τα τέλη κυκλοφορίας, φόρους στα καύσιμα και άλλους φόρους.

Να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα για δωρεάν και ασφαλείς δρόμους προσθέτοντας ότι στο όνομα της περιβόητης ανάπτυξης ο λαός πληρώνει το τίμημα και πως οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Συνεδρίαση της Πέμπτης 25 Οκτώβρη καλώντας τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να απαιτήσει από την Κυβέρνηση την υλοποίηση την απόφασή της:
- για απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής
- την οριστική παύση των διώξεων των πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *