Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης και λήψη απόφασης για την κατάργηση του δρομολογίου ΚΤΕΛ Αίγινα - Πόρτες


Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι κάτοικοι των χωριών Πόρτες, Λαζάρηδες, Κύλινδρας, Ανιτσαίο και άλλων χωριών της Αίγινας, καθώς για ακόμα μια φορά σταμάτησε να εκτελείται το ένα και μοναδικό δρομολόγιο ανά εβδομάδα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα να ξαναμείνουν αποκομμένοι από την πόλη της Αίγινας. Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο δρομολόγιο επανήλθε, ενώ είχε διακοπεί, ύστερα από τη δυναμική κινητοποίηση και παρέμβαση των κατοίκων στις 11 Ιουλίου 2018 στο δημαρχείο. Ωστόσο, το δρομολόγιο σταμάτησε εκ νέου πριν από λίγες εβδομάδες.

Συνεπώς, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών αναγκάζονται ξανά -όσοι βεβαίως μπορούν και διαθέτουν χρήματα- να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την μετακίνησή τους με ταξί, προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.


Μεγάλες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου με τους νόμους που έχει ψηφίσει διαχρονικά αυτή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, δίνουν το πάτημα στους ιδιώτες να διαμορφώνουν κατά το δοκούν τα δρομολόγιά τους, ανάλογα με το τι κέρδος τους αφήνει.
Μεγάλες είναι διαχρονικά και οι ευθύνες των Περιφερειακών Αρχών, γιατί ενώ έχουν την εποπτεία των φορέων που εκτελούν το έργο των δημόσιων επιβατικών μεταφορών (ΚΤΕΛ), όπως και την ευθύνη καθορισμού κυρώσεων και της επιβολής τους σε περιπτώσεις μη ορθής εκτέλεσης των καθορισμένων δρομολογίων, ανέχονται την ασύδοτη δράση αυτών των ιδιωτών επαγγελματιών.
Ζητάμε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε:
  • Να αποκατασταθεί άμεσα το δρομολόγιο Αίγινα –Πόρτες
  • Για όσο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι εξυπηρετούνται με άλλα μέσα (ταξί), να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης τους.
  • Να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων με αξιόπιστα και ασφαλή λεωφορεία και
  • Να διασφαλιστεί η τακτική και ασφαλής συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση με όλα τα χωριά του νησιού με φθηνό εισιτήριο για όλο το λαό και δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και των μαθητών.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *