Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Νίκη Χρονοπούλου: Σε περιοχή όπου βασικές ανάγκες των κατοίκων δεν καλύπτονται, η «εμβληματική επένδυση» της Microsoft.

Στην ουσία του ζητήματος της λεγόμενης «εμβληματικής επένδυσης» της Microsoft, στα Σπάτα και στο Κορωπί, στάθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Νίκη Χρονοπούλου εκ μέρους των εκλεγμένων συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής.

Όπως είπε πρόκειται για μία επένδυση που αξιοποιεί ελάχιστους εργαζόμενους -πιθανότατα από το εξωτερικό-, οι υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν είναι έτοιμες, πληρωμένες από εργαζόμενους, ότι θα ασκούνται πιέσεις σε δίκτυα που είναι σε οριακή κατάσταση λειτουργίας όταν το data center θα έχει μεγάλες ανάγκες υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας, διαδικτύου και νερού που θα αξιοποιεί δωρεάν η Microsoft.

Επεσήμανε ακόμα ότι τα ψηφιακά κέντρα λειτουργούν σε αντιδραστικό πλαίσιο που αφορά το ποιος συλλέγει και ποιος αξιοποιεί την πληροφορία πόσο μάλιστα αν συνδυαστεί με τις πρόσφατες δηλώσεις ότι όλοι εν δυνάμει μπορούν να παρακολουθηθούν. «Είναι αντιφατικό ότι μια τέτοια "εμβληματική επένδυση" όπως λέτε, να δρομολογείται σε μία περιοχή όπου βασικές ανάγκες για τους κατοίκους δεν καλύπτονται» σημείωσε και πρόσθεσε πως θα ήταν «αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο».

Τέλος σημείωσε ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μια περιοχή με υψηλό κίνδυνο πλημμύρας και πως δύο από τις τρεις εγκαταστάσεις είναι σε περιοχή εκτός σχεδίου όπου και προβλέπεται αλλαγή χρήσης γης.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *