Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Στέλιος Μπενετάτος: Ανεπάρκεια Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου» και των εγκαταστάσεων της «Ιπποδρομίες Α.Ε.»


Στην ανεπάρκεια της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της αθλητικής εγκατάστασης του «Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου» αλλά και για την ανανέωση της σύμβασης για τις εγκαταστάσεις της «Ιπποδρομίες Α.Ε.» (Ιππόδρομος Αθηνών) στη θέση «Μερέντα» του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, στάθηκε κατά την τοποθέτησή του για τα δύο θέματα, ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, Στέλιος Μπενετάτος.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως παρά τη θετική εισήγηση της Υπηρεσίας για την ΜΠΕ, υπάρχουν σειρά παρατηρήσεων και ελλείψεων σε αυτή, γεγονός που θα οδηγούσε στην αναβολή του θέματος από τη συνεδρίαση καθώς, όπως λείπουν, λείπουν έργα που θα καθορίσουν τους περιβαλλοντικούς όρους για το συνολικό έργο. Τόνισε πως η περιοχή είναι σε υψηλή ζώνη κινδύνου πλημμύρας καθώς επίσης και ότι -σύμφωνα με την Υπηρεσία της Περιφέρειας- θα απαιτηθεί επανεκτίμηση αναφορικά με τη δυνατότητα του Κέντρου Επεξεργασίας λυμάτων του δήμου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Σε ότι αφορά την ανανέωση -τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 201437/27-08-2012 Α.Ε.Π.Ο. για τις εγκαταστάσεις της «Ιπποδρομίες Α.Ε.» (Ιππόδρομος Αθηνών) στη θέση «Μερέντα» του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, ανέφερε τις ίδιες της παρατηρήσεις της Υπηρεσίας που ωστόσο μεταθέτει τις όποιες ελλείψεις στο τελικό στάδιο της μελέτης.

Επίσης, έθεσε ξανά το ζήτημα της απουσίας της περιφερειακής Αρχής από την αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *