Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Στο πλάι του αγώνα των καλλιτεχνών και όλου του λαού απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και Περιφερειακή Διοίκηση χειροκροτητή της


Την καταψήφιση του ψηφίσματός της, από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22, που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές, εξισώνει τα πτυχία τους με τα απολυτήρια των Λυκείων και μειώνει τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε χτες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, η "Λαϊκή Συσπείρωση" ενάντια στο ΠΔ 85/22, που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές, εξισώνει τα πτυχία τους με τα απολυτήρια των Λυκείων και μειώνει τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών (θεάτρου, μουσικής, χορού και όλων των παραστατικών τεχνών).

Η εκλεκτή της ΝΔ διοίκηση Πατούλη και τα γνωστά της εξαπτέρυγα (Τζήμερος και χρυσαυγίτες) για άλλη μια φορά ήταν απέναντι από τις εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την κ. Δούρου επίσης δεν στήριξε το ψήφισμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που απλά περιείχε τα αιτήματα των καλλιτεχνικών σωματείων και προσπάθησε να μας πείσει  ότι για όλα φταίει μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "αθώος του αίματος", παρά τις ευθύνες που καταλογίζουν στις κυβερνήσεις διαχρονικά τα ίδια τα σωματεία. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι καλλιτέχνες μάλλον δεν ξέρουν…

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα εντείνεται η προσπάθεια ορισμένοι να αποκτήσουν αγωνιστικές φωτογραφίες, προσπαθώντας να χωρέσουν τους αγώνες των εργαζομένων στα ασφυκτικά πλαίσια της αντιλαϊκής τους πολιτικής.

Δυστυχώς όμως για αυτούς ο λαός μας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Οι καλλιτέχνες έχουν ζήσει στο πετσί τους την υποβάθμιση του Πολιτισμού με τους διαρκώς μειωμένους προϋπολογισμούς όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών με τα λουκέτα σε Ορχήστρες, Θεατρικά Εργαστήρια, Μουσικά Σύνολα, Θεατρικές Σκηνές κλπ. με την παράλληλη αποθέωση της εμπορευματοποίησης και της ανταποδοτικότητας της Τέχνης.

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μαζί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των καλλιτεχνών μέσα από τα σωματεία τους για να ανατρέψουν τις επιλογές που θίγουν τα δικαιώματά τους».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *