Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Στέλιος Μπενετάτος: Οι εγκαταστάσεις της Μαρίνας Αθηνών (ΣΕΦ) προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου


Στην τοποθέτησή του για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Λιμενικών Εγκαταστάσεων Μαρίνας Αθηνών, ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, Στέλιος Μπενετάτος, τόνισε ότι, η τοποθέτηση της παράταξής μας, πριν από τέσσερα χρόνια πάλι για την Μαρίνα, έλεγε ότι το έργο αυτό είναι ενταγμένο στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, που αποτελεί κομμάτι του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Αττική, ιδιαίτερα του τουριστικού τομέα, και όταν λέμε τουρισμό, συμπλήρωσε, αναφερόμαστε στον σχεδιασμό σε όφελος του τουριστικού κεφαλαίου και του υψηλού τουρισμού. Αξιοποίηση δηλαδή, πρόσθεσε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και εμπορευματοποίηση της χρήσης γης.

Συνεχίζοντας ο Στέλιος Μπενετάτος σημείωσε ότι δεν αφορά κατά την γνώμη μας τους κατοίκους της περιοχής του Λεκανοπεδίου που η πρόσβασή τους στις παραλίες και στα σχεδιαζόμενα έργα δυσκολεύεται διαρκώς, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες ψαράδες, είτε ο απλός κόσμος που θέλει να χαρεί την θάλασσα, να αθληθεί κλπ. Αυτά, όπως είπε, μόνο γενικά δεν είναι, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η ουσία αυτών που εξελίσσονται παντού, ενώ τώρα τελευταία όλοι οι ναυταθλητικοί όμιλοι που θα είναι στο παραλιακό μέτωπο εκδιώκονται. Ανάφερε επίσης ότι και σε αυτή την Μαρίνα έχει κάνει μεγάλη διαμαρτυρία ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ειρήνης και Φιλίας, ενώ υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά με αφορμή αυτή την διαμαρτυρία στις 29/11 στην Βουλή, που η απάντηση ήταν "με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Δίπλα στην Μαρίνα που συζητάμε είναι και η Μαρίνα του Φλοίσβου, ιδιωτικές και οι δύο, ενώ υπάρχει και ένας επιβατικός λιμένας κρουαζιέρας στο Παλιό Φάληρο. Η επιβάρυνση είναι τεράστια. Για να γίνουν όλα αυτά τα έργα ο κόσμος ουσιαστικά ξεκόπηκε από τη θάλασσα, δύσκολα πλησιάζει, ή πάει με την ψυχή στο στόμα για να κολυμπήσει εκεί πέρα, ενώ έχουν πέσει στη θάλασσα τόνοι τσιμέντου, εκατοντάδες τόνοι μπάζων και τώρα θέλουν να φτιάξουν ένα κυματοθραύστη 142 μέτρα μήκος και 8.70 μέτρα πλάτος. Πως να το ψηφίσουμε αυτό, κατέληξε ο Στέλιος Μπενετάτος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *