Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Η διοίκηση Πατούλη αντί να τους σφραγίσει τα γραφεία προσκαλεί τους ναζί σε συνεδρίαση

 «Οι ναζιστές δεν έχουν καμιά δουλειά στο Περιφερειακό Συμβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. «Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή», υπογραμμίζει. Καταγγέλλει ταυτόχρονα τη διοίκηση Πατούλη ότι όχι μόνο δεν έχει σφραγίσει τα γραφεία της, αλλά την επόμενη κιόλας της απόφασης «έστειλαν και πάλι πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης για την ερχόμενη Τρίτη».

Καταγγέλλει επίσης τις προκλήσεις των εκλεγμένων της εγκληματικής οργάνωσης μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την καταδικαστική απόφαση.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει τα παρακάτω:

«Στις 7 Οκτώβρη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με ομόφωνη απόφασή του έκρινε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο ναζιστής Παναγιώταρος, που στις εκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής για την Περιφέρεια Αττικής. Μαζί του εκλέχτηκαν άλλοι τέσσερις σύμβουλοι οι: Αναγνωστόπουλος Μάρκος, Ανδρεάκος Δημήτριος, Ασημακόπουλος Παναγιώτης, Αποστολόπουλος Εμμανουήλ και Γιαννακουλοπούλου Γρηγορία.

Διαρκείς οι προκλήσεις τους και ιδιαίτερα του Ασημακόπουλου Παναγιώτη, που εκμεταλλευόμενος τις τηλεδιασκέψεις, μέχρι λίγες ώρες πριν τη δικαστική απόφαση εμφανιζόταν με τα σύμβολα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και επαιρόταν γι’ αυτό. Σήμερα, προφανώς κατόπιν συμφωνίας, δηλώνει "ανεξάρτητος" και "διαχωρίζει τη θέση του" από τη Χρυσή Αυγή. 

Τεράστιες οι ευθύνες των Περιφερειακών Διοικήσεων που προχώρησαν σε παροχή γραφείων και άλλες διευκολύνσεις προς τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια, απορρίπτοντας την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να αρνηθεί οποιαδήποτε διευκόλυνση και παροχή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, όταν ακόμα και η Βουλή είχε αποφασίσει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, την ανάκληση αδειών οπλοφορίας των βουλευτών της κ.ά. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" με δελτίο Τύπου στις 17 Ιουνίου του ‘14 το κατήγγειλε στους εργαζόμενους, καλώντας τους να απομονώσουν τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση.

Τη μέρα της ανακοίνωσης της απόφασης καταδίκης των ναζιστών και ενώ ακόμα χιλιάδες λαού διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα, η διοίκηση Πατούλη ζήτησε την οικειοθελή αποχώρηση της Χρυσής Αυγής "συμβολικά" από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν μπόρεσαν σε μία τέτοια ιστορικής σημασίας μέρα να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Να σφραγίσουν τα γραφεία που έχει παραχωρήσει η διοίκηση στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία ακόμα λειτουργούν(!!!), να αποπέμψουν τους εκλεγμένους με την εγκληματική οργάνωση, να μην τους ξαναστείλουν ούτε πρόσκληση στις συνεδριάσεις. Αντί αυτών την επόμενη τους έστειλαν και πάλι πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης για την ερχόμενη Τρίτη.

Όλοι αντιλαμβάνονται και ο πιο δύσπιστος ότι η διοίκηση ψάχνει να βρει τρόπο να ξεπλύνει τους ναζί και να συνεχίσουν να παραβρίσκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο με άλλο όνομα και φορεσιά. Έχει καταγραφεί ότι κατά καιρούς στηρίζεται στις ψήφους των χρυσαυγιτών συμβούλων, αλλά και αυτών του γραφικού φασιστοειδούς Τζήμερου για να περνά αποφάσεις που συναντούν τη σχεδόν καθολική αντίθεση των κατοίκων και των φορέων του λαϊκού κινήματος.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 7 Οκτώβρη επαναφέραμε την πρότασή μας και απαιτήσαμε να μην έχουν θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσοι έχουν εκλεγεί με τη ναζιστική - εγκληματική συμμορία και οργάνωση και να σταματήσει κάθε εξυπηρέτηση και διευκόλυνσή τους.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ένοχη για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και πολλές άλλες εγκληματικές ενέργειες. Όσοι εκλέχτηκαν με το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας.

Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *