Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέο αίτημα να συζητηθεί η χωματερή στη Φυλή

Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης σχετικά με τη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή και με αφορμή την πυρκαγιά της 26ης Σεπτέμβρη, κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής περιφερειακοί σύμβουλοι. 

Καταγγέλλει ότι για το σοβαρό ζήτημα τόσο της χωματερής στη Φυλή όσο και συνολικά τη διαχείριση των απορριμάτων έχει καταθέσει 12 φορές αιτήματα συζήτησης και λήψης απόφασης χωρίς να έχει συζητηθεί ποτέ.

Υπογραμμίζει συγκεκριμένα:

«Την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη με έγγραφό μας ζητήσαμε για πολλοστή φορά και πριν οριστεί η ημερήσια διάταξη της 19ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη το σοβαρότατο ζήτημα της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή.

Τη σοβαρότητα του ζητήματος την γνωρίζουν όλοι και περισσότερο απ' όλους οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής, που για δεκαετίες συνυπάρχουν με διαρκώς επεκτεινόμενες χωματερές.

Το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο της χωματερής της Φυλής, γεμίζοντας για άλλη μια φορά με τοξικό νέφος την πολύπαθη αυτή περιοχή και ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Νέας Ζωής Ασπροπύργου, που είναι το δέκατο τέταρτο(!) που καίγεται τους τελευταίους 20 μήνες κατά τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε τρία μηνύματα μέσω του 112 και καλούσε τους κατοίκους να μείνουν σπίτι τους, σφραγίζοντας πόρτες και παράθυρα, δεδομένης της σοβαρής αυτής κατάστασης.

Οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας με κοινή ανακοίνωσή τους, ζητούν να παρθούν αποφάσεις απομάκρυνσης της χωματερής από την περιοχή τους.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αττικής 12 φορές έχει καταθέσει λόγω της σοβαρότητας του θέματος αίτημα συζήτησης και λήψης απόφασης συνολικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς να έχει συζητηθεί ποτέ.

Με βάση τα παραπάνω και θυμίζοντας ότι η Διοίκηση είχε δεσμευτεί ότι θα γινόταν συζήτηση στις 18 Μάρτη, ζητάμε να συζητηθεί σαν προ ημερήσιας διάταξης θέμα το ζήτημα της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή και το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσής της».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *