Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τεράστιες ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής για το αντικομμουνιστικό σόου Τζήμερου

Άλλο ένα αντικομμουνιστικό σόου, με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής, έστησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Θ. Τζήμερος ο οποίος όχι μόνο υπερασπίστηκε τους χρυσαυγίτες αλλά απαίτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να εξισωθεί ο ναζισμός με τον κομμουνισμό, μέσω ψηφίσματος.

Και αντί η Περιφερειακή Αρχή να μην φέρει καν αυτό το κατάπτυστο κείμενο άναψε το «πράσινο φως» στον Τζήμερο να πραγματοποιήσει το σόου του και να προσπαθήσει να προσπαθήσει να αθωώσει τους εγκληματίες ναζί υποστηρίζοντας ότι «οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν με την" Ελληνική Αυγή", δεν βαρύνονται με καμία κατηγορία, πλην ενός. Αλλά και ο καταδικασθείς δεν έχει στερηθεί – μέχρι στιγμής τουλάχιστον - των πολιτικών του δικαιωμάτων, ούτε έχει εκπέσει της ιδιότητας του αιρετού», ότι «η απαίτηση κάποιων παρατάξεων για αποβολή των συμβούλων και το σφράγισμα των γραφείων της Ελληνικής Αυγής δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα» και πως ισχυρίστηκε ότι  υπάρχουν παρατάξεις που εξελέγησαν με την υποστήριξη των κομμάτων όπως του ΚΚΕ και άλλων που «πρωτοστατούν σε έκνομες ενέργειες, υπερηφανευόμενα μάλιστα, πως οι νόμοι που ψηφίζονται από τη Βουλή θα ακυρώνονται, με τη δική τους δράση, στον “δρόμο”». Η διοίκηση Πατούλη, μετά την κατακραυγή από την πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων -ακόμα και δικών του- αναγκάστηκε να αποσύρει το κείμενο έπειτα από μία ώρα συζήτησης, αν και αρχικά διαφάνηκε η πρόθεση της παράταξης του να προωθηθεί προς συζήτηση το κατάπτυστο κείμενο του Τζήμερου.

«Θεωρούμε πρόκληση, ο κ. Τζήμερος με την παράταξή του πήγαιναν χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή μέχρι τώρα, δε διαχωρίστηκε σχεδόν πουθενά, σε όλες τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο λόγο του, στην έκφρασή του, να φέρνει αυτό το κατάπτυστο κείμενο, με κάθε έννοια και κάθε άποψη. Ποτέ κανείς, ούτε αυτός, δεν μπορεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα. Αυτό είναι κατάργηση κάθε έννοιας λογικής. Και περιμένουμε, το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει μία καθαρή θέση ότι τέτοια κείμενα δεν είναι δυνατόν να μπουν σε συζήτηση» σημείωσε μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του ο περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στέλιος Μπενετάτος.

Να σημειωθεί ότι υπέρ της συζήτησης του ψηφίσματος τάχθηκαν οι «ανεξάρτητοι» πλέον ναζί χρυσαυγίτες αποδεικνύοντας ξανά από πάνε χέρι χέρι με τον αντικομμουνιστή Θ. Τζήμερο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *