Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΛΗ: Το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής διεκδικούν σωματεία και φορείς που ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις



Αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν οι συγκεντρωμένοι στη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Φυλής στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, ενάντια στην επέκταση της χωματερής στη Φυλή, μετά από κάλεσμα σωματείων και φορέων της Δυτικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παπούς που στηρίχτηκε από κοινού από Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να ορκιστούν, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με δυνάμεις της ΟΠΚΕ να επιχειρούν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν μέχρι το σημείο της ορκωμοσίας.

Το κεντρικό πανό έγραφε: «Ξεσηκωμός παντού! Φτιάχνουν νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή». Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έδωσε το «παρών» στην κινητοποίηση με το δικό του πανό που έγραφε: «Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανένας δεν μπορεί να παίξει με τις ζωές μας». Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι έγινε κινητοποίηση στον ΕΔΣΝΑ ενάντια στην επέκταση της χωματερής στη Φυλή, ενώ η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με κατεπείγουσα ερώτηση του ευρωβουλευτή τουΚόμματος, Κώστα Παπαδάκη, φέρνει το θέμα της κατασκευής της νέας χωματερής στη Φυλή, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δήλωση για το θέμα έκανε σήμερα και ο ΓΓ της ΚΕτου ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *