Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Βόμβα για το λαό της Δυτικής Αττικής το σχέδιο για νέα χωματερή στη Φυλή«Βόμβα για το λαό της Δυτικής Αττικής» χαρακτηρίζει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ το σχέδιο για τη λειτουργία νέας χωματερής στη Φυλή, επισημαίνοντας την ανάγκη να μπει «τέρμα πια με αυτό το καρκίνωμα στην περιοχή».

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Στις 27 Αυγούστου δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκήρυξη για τη δημοπράτηση νέου ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική, του 3ου στη σειρά μέσα στην ΟΕΔΑ Φυλής, με αναθέτουσα αρχή τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Ποιά είναι η ουσία της μελέτης, που δεν μπορεί να κρύψει ο παραπλανητικός τίτλος της; Η κατασκευή νέας χωματερής, δίπλα στην υγειονομική βόμβα της ήδη υπάρχουσας, με ελάχιστη χωρητικότητα 4.000.000 κυβικά μέτρα και με δυνατότητα διπλασιασμού της. Η άθλια αυτή απόφαση πάρθηκε, με τον ίδιο παραπλανητικό τίτλο, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, που έγινε στα μουλωχτά την 1η Αυγούστου και έστρωσε έτσι το χαλί στη νέα διοίκηση Πατούλη, που εκλέχτηκε με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής και θα αναλάβει τη διοίκηση στον ΕΔΣΝΑ.

Σαν να μην έφτανε στο λαό που ζει και εργάζεται στο Θριάσιο και στη Δυτική Αθήνα η φτώχεια και η ανεργία, οι μεγάλες ελλείψεις σε Παιδεία και Υγεία, η απουσία υποδομών για την προστασία της λαϊκής οικογένειας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τον καταδικάζουν να ζει για χρόνια ακόμα δίπλα στα σκουπίδια. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα επιστημονικά και στατιστικά στοιχεία που περιγράφουν την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει πάνω από μισό αιώνα τώρα η χωματερή. Δεν τους καίγεται καρφί για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, αδιαφορούν για την ίδια τη ζωή τους. Αυτό που απασχολεί τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου διαχρονικά και τους εκλεκτούς τους σε Περιφέρεια και δήμους είναι να εξυπηρετήσουν την πολιτική που αντιμετωπίζει τα σκουπίδια ως πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η επίκληση της ασφυκτικής κατάστασης με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο από τους ίδιους τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή, προμηνύει νέα έκτακτα μέτρα εις βάρος των κατοίκων του Θριάσιου και του Γραμματικού.

Καλούμε το λαό της περιοχής σε ξεσηκωμό! Να μην επιτρέψει να του καταστρέφουν τη ζωή. Να αξιοποιήσει την εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος από τον αγώνα σωματείων και φορέων της περιοχής. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει αυτός ο αγώνας, να οργανωθεί η λαϊκή αντίδραση με αιτήματα:

- Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων ή επέκταση υφιστάμενης στην ευρύτερη περιοχή, να ολοκληρωθεί η επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

- Καμία σκέψη για νέα χωματερή στο Θριάσιο.

- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου, σχεδόν, των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

- Όχι στην καύση των απορριμμάτων.

- Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία

- Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι σημερινές δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, η προστασία και η αναβάθμιση της ζωής μας, κάνουν επιτακτικό η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *