Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε σπίτια και καταστήματα που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό

Στην περιοχή της Ανθούπολης στο Περιστέρι περιόδευσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και το Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Περιστερίου.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε σπίτια και καταστήματα, όπου άκουσε την έντονη ανησυχία των πολιτών για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τις ζημιές, καθώς και τους φόβους τους ότι θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ για την ανάδειξη του θέματος όπως την πρόσφατη ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις συνέπειες του σεισμού της 19ης Ιούλη στην Αττική, τη στήριξη των πληγέντων και τη λήψη μέτρων προστασίας του λαού.

Πάρα πολλές κατοικίες έχουν υποστεί φθορές το ίδιο και καταστήματα, ενώ είναι αρκετές οι οικογένειες που είναι για 3η φορά σεισμόπληκτες (1981, 1999, 2019). Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στις περιοχές της Ανθούπολης και της Κηπούπολης όπου εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις και χιλιάδες οι τηλεφωνικές κλήσεις προς το δήμο και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ωστόσο ελάχιστοι έλεγχοι έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ενώ ακόμα λιγότεροι κάτοικοι γνωρίζουν τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τόνισαν ότι το ΚΚΕ απαιτεί: την πλήρη καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση όλων των πληγέντων. Την άμεση πραγματοποίηση αντισεισμικού ελέγχου σε όλα τα κτίρια της πόλης, ειδικά τα σχολεία πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Την πραγματοποίηση αντισεισμικής μελέτης για το Περιστέρι το οποίο είχε πληγεί σοβαρά και από το σεισμό του 1999, καθώς και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την πολιτική προστασία στην Τοπική, Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *