Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Σε συγκέντρωση ναυτεργατών στο «Φαιστός Παλλάς» μίλησαν υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά

Οι ισχυροί, ακατάλυτοι δεσμοί των ναυτεργατών με το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά σήμερα  το πρωί, παραμονή της 24ωρης πανελλαδικής ναυτεργατικής απεργίας, όταν οι ναυτεργάτες του πληρώματος του ακτοπλοϊκού επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» υποδέχτηκαν με μαζική συγκέντρωση στο χώρο επιβατών του πλοίου την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την οποία αποτελούσαν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής επίσης στην Α' Πειραιά, ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β' Πειραιά και ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας στους ναυτεργάτες, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης επισήμανε ότι την ανάπτυξη για την οποία διαγκωνίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, οι ναυτεργάτες την νιώθουν στο πετσί τους. «Δουλεύουμε σε έναν κλάδο, που οι εφοπλιστές, τα αφεντικά, έχουν ξεχειλίσει τις τράπεζες της Ελβετίας από τα κέρδη τους», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο στόλος τους αυξάνεται κάθε χρόνο και περισσότερο, όμως την ίδια ώρα η εκμετάλλευση σε βάρος των ναυτεργατών όλο και εντείνεται, τα εργασιακά τους δικαιώματα χτυπιούνται κι άλλο, αμείβονται όλο και λιγότερο.

Ενώ, απαντώντας και στα διάφορα προσχήματα που επικαλούνται οι κυβερνήσεις για τους εφοπλιστές που «θα κατεβάσουν σημαία», επισήμανε πως αντίστοιχη είναι η εικόνα σε όλους τους κλάδους, όπως π.χ. στον Τουρισμό, όπου οι ξενοδόχοι αυξάνουν τα κέρδη τους και τα ξενοδοχεία τους, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας ή στο λιμάνι του Πειραιά που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι υπόλοιποι παρουσιάζουν ως «πρότυπο ανάπτυξης», με τα κέρδη των μονοπωλίων να αυξάνονται ολοένα, την ίδια ώρα που τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα.

Όπως ανέφερε, η ανάπτυξη για την οποία κόπτονται ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα κόμματα σημαίνει ότι θα ενισχυθεί η αντιλαϊκή πολιτική που εξασφαλίζει τρελό φαγοπότι για το κεφάλαιο και καλεί τους εργαζόμενους να σκύβουν το κεφάλι και να περιμένουν να τους πετάξουν κανένα ψίχουλο αν περισσέψει.

«Για τους εργαζόμενους μία είναι η δυνατότητα. Να βγάλουμε ισχυρό το ΚΚΕ την επόμενη μέρα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, γιατί μόνο αυτό είναι στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης των αγώνων και των ναυτεργατών, όπως θα είναι και στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) απεργία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, προσθέτοντας πως μόνο το ΚΚΕ μεταφέρει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη Βουλή, μόνο αυτό αναδεικνύει στους εργαζόμενους, στο λαό τους κινδύνους από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, μόνο αυτό έχει πρόταση με προοπτική ο τεράστιος πλούτος που παράγεται να γίνει ιδιοκτησία του λαού, αυτού που τον παράγει και να οργανωθεί η οικονομία με επίκεντρο τη λαϊκή ευημερία.

Παίρνοντας το λόγο, ο Βαγγέλης Μαρούπας σημείωσε ότι το σύνθημα του Κόμματος, ότι αυτό που έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός, αποκτά και κυριολεκτική σημασία, γιατί ακριβώς τη Δευτέρα 8 Ιούλη, μια μέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, συνεδριάζει το συμβούλιο Γιούρογκρουπ, με θέμα την Ελλάδα, όπου θα βγάλουν τη μεζούρα και θα καθορίσουν τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού, που τον θέλουν να είναι σκυμμένος. «Εμείς πρέπει να στείλουμε το μήνυμα, σημείωσε, ότι εδώ υπάρχει λαός που παλεύει». Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν «από τη μία 4 κόμματα μνημονιακά και δύο εθνικιστικά, φασιστικά και από την άλλη το ΚΚΕ».

Ανέφερε ακόμα, ότι οι εργαζόμενοι έχουν 4 σοβαρούς λόγους για να ψηφίσουν το ΚΚΕ: Ο πρώτος, για να δυναμώσει η αντίσταση απέναντι στο κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική, ο αγώνας για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ για τη 13η, 14η σύνταξη, για τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, για δημόσια σύγχρονη Παιδεία, Υγεία.

Ο δεύτερος για να οργανωθεί η αντεπίθεση για να «σταματήσουμε να μιλάμε διαρκώς για παιδιά που θα ζήσουν χειρότερα από τους πατεράδες τους», γιατί το ΚΚΕ δε λέει πως «ό,τι χάθηκε, χάθηκε για τους εργαζόμενους». Ο τρίτος είναι η πρόταση που φωτίζει το ΚΚΕ, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, πρόταση που, όπως τόνισε, είναι για το σήμερα, γιατί σήμερα «οι ιδιοκτήτες του πλούτου είναι περιττοί στην παραγωγή». Και ο τέταρτος, σημείωσε ο Βαγγέλης Μαρούπας, «είναι να συνεχιστεί αυτό που έγινε στις ευρωεκλογές με τη δραστική μείωση των ποσοστών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Να τους γκρεμίσουν οι εργαζόμενοι από την τρίτη θέση, να τους ρίξουν στον απόπατο της Ιστορίας»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *