Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Η Περιφέρεια Αττικής προκαλεί τους κατοίκους του Ωρωπού ζητώντας και την παραμονή των διοδίων και τη χιλιομετρική χρέωση

Ως πρόκληση χαρακτήρισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής το ψήφισμα «συμπαράστασης στους διωκόμενους κατοίκους του Ωρωπού», που κατέθεσε η διοίκηση της Περιφέρειας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως είπε η Αλεξάνδρα Μπαλού, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το ψήφισμα αποτελεί πρόκληση, καθώς προτείνει την παραμονή των διοδίων, αλλά και την εφαρμογή του συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης.

«"Πάγιο αίτημά μας η απομάκρυνση, επειδή δεν υπάρχει ασφαλές και ολοκληρωμένο δίκτυο". Δηλαδή αν φτιαχτεί, να υπάρχουν», είπε η Αλ. Μπαλού και για το θέμα της αναλογικής χρέωσης, συμπλήρωσε πως το ψήφισμα προτείνει «να υπάρχουν διόδια, αλλά να πληρώνει διαφορετικά ο κόσμος. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει η αναλογική χρέωση. Πάλι ο κοσμάκης να βάλει το χέρι στην άδεια τσέπη που έχει ήδη».

Υπογράμμισε πως είναι «πρόκληση ουσιαστικά να μας λέτε να ψηφίσουμε ένα ψήφισμα που λέει να παραμείνουν τα διόδια» και παράλληλα, αναρωτήθηκε «ποιον καλείτε να λύσει αυτά τα προβλήματα; Την κυβέρνησή σας; Στην οποία συμμετέχετε. Αυτά είναι πόσα χρόνια. Οι άνθρωποι που πάλεψαν, τότε ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ με την αυταπάτη ότι δεν θα έχουν διόδια. Και πληρώνουν και σέρνονται στα δικαστήρια και μας λέτε προεκλογικά να ψηφίσουμε ένα ψήφισμα για να πείτε ότι είσαστε μαζί τους. Όχι πια. Και ψήφισμα να μείνουν και ψήφισμα να πάψουν οι διώξεις».

Καταλήγοντας, επανέφερε το ψήφισμα που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβρη, το οποίο μάλιστα σήμερα, το προεδρείο δεν έθεσε καν σε ψηφοφορία στο σώμα. Σε αυτό, υπενθυμίζεται πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» επαναλάμβανε, μεταξύ άλλων, «την πάγια και κρυστάλλινη θέση της για την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων και την κατάργηση των διοδίων όχι μόνο στην Αττική, αλλά παντού, για δρόμους ασφαλείς και δωρεάν, γιατί είναι κοινωνικό αγαθό καθώς έχουν κατασκευαστεί με χρήματα των εργαζομένων και που σήμερα συνεχίζουν να τους χρυσοπληρώνουν με τα τέλη κυκλοφορίας, φόρους στα καύσιμα και άλλους φόρους».


Να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα για δωρεάν και ασφαλείς δρόμους, προσθέτοντας ότι στο όνομα της περιβόητης ανάπτυξης, ο λαός πληρώνει το τίμημα και πως οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *