Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας αφήνει έξω τις ανάγκες του λαού του Λεκανοπεδίου

 

«Οι βασικές ανάγκες του 35% του πληθυσμού της χώρας είναι έξω από τον προϋπολογισμό που συζητάμε» ανέφερε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής.

«Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει αυτή η διοίκηση, ο οποίος με μια πρώτη ματιά μοιάζει σαν να έγινε κάποιο λάθος και συζητάμε για τον πρώτο που κατέθεσε η διοίκηση Πατούλη ή τον τελευταίο της Ρένας Δούρου ή ακόμα πιο πίσω του Γιάννη Σγουρού», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «υπάρχει το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα και πολιτικό ζήτημα που δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε» γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση Β' Βαθμού αλλά για Κρατική Διοίκηση «για ένα ιδιότυπο κρατικό μηχανισμό του υπουργείου Εσωτερικών που παίζει το ρόλο γραφείου διασύνδεσης των επιχειρηματικών συμφερόντων με αποφάσεις που λαμβάνονται έξω και πέρα από τα αιρετά σώματα που έχουν ψηφίσει οι πολίτες».

Οι διαδοχικές μεταρρυθμίσεις αφαίρεσαν και το τελευταίο συκής είπε. «Για όλα αποφασίζει μία κλειστή ομάδα, η οικονομική επιτροπή στην οποία απόλυτη πλειοψηφία έχει ο περιφερειάρχης, ακόμα και αν είναι μειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο και πήρε και λιγότερο από 40%», όπως εξήγησε.

Αναφερόμενος στις πρωτόγνωρες καταστροφές που έζησε η Αττική τα προηγούμενα χρόνια, υπογράμμισε πως «η αιτία είναι φανερή. Είναι η μη χρηματοδότηση έργων αναγκαίων για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική και άλλη θωράκιση, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υποστελέχωση, η παντελής έλλειψη σχεδιασμού για τις λαϊκές ανάγκες»

«Μετά τις μεγάλες καταστροφές με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές τί άλλαξε; Μετά την φονική πλημμύρα στην δυτική Αθήνα, την δυτική αττική, την μάνδρα ποια έργα μπήκαν σε προτεραιότητα; Πότε έγινε συζήτηση και σχεδιασμός στο περιφερειακό συμβούλιο;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε. Όπως ανέφερε, διαβάζουμε στον προϋπολογισμό ότι έχει 117 αντιπλημμυρικά έργα με προϋπολογισμό 404 εκ. ευρώ. Όμως οι προτεινόμενες πιστώσεις είναι μόνο 9,86 εκ. ευρώ. «Με μια απλή διαίρεση με αυτό τον ρυθμό εκτέλεσης των έργων ακόμα και αυτά τα αντιπλημμυρικά που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές πληγές, αποσπασματικά και κακοσχεδιασμένα θα τελειώσουν σε 40 χρόνια!», σημείωσε.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στην απουσία δράσεων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες όπως απορρίμματα, κλείσιμο επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χωματερών, παιδεία, υγεία, περιβάλλον, συντήρηση και αναβάθμιση των κεντρικών οδικών αξόνων και πολλά άλλα. «Είναι ένας βαθιά ταξικός, αντιλαϊκός προϋπολογισμός αλλά και ταυτόχρονα εμπαιγμός η όλη διαδικασία συζήτησης και έγκρισής του», σημείωσε.

Όσο για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράμμισε πως είναι ο ίδιος που καταψηφίσαμε το 2018, είπε, αναδεικνύοντας ότι έχει τις ίδιες αντιλαϊκές προτεραιότητες.

Βάζουμε ανοικτά το ζήτημα κατέληξε ο Γιάννης Πρωτούλης, «όχι εδώ μέσα, στις άδειες καρέκλες αλλά στο λαό της Αττικής, στους εργαζόμενους ότι χρειάζεται μία ανατροπή αυτής της κατάστασης γιατί δυστυχώς αυτή η πολιτική όσο συνεχίζει και διαιωνίζεται, θα αφήνει πίσω της μόνο θύματα και τίποτα παραπάνω»

 

Στέλιος Μπενετάτος: Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας δεν δίνει καμία λύση στα προβλήματα του λαού του Πειραιά

Στα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αναφέρθηκε ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κύρωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2023.

Ενδεικτικά, ο Στέλιος Μπενετάτος αναφέρθηκε στα 140 καζάνια πετρελαιοειδών στο Πέραμα, όπου δεν υπάρχει άλλος δρόμος διέλευσης, πρόβλημα για το οποίο δεν έγινε κανένα έργο, στο έργο για την αποχέτευση της Αίγινας που έχει προκηρυχθεί από το 2012 και μόλις φέτος παραδόθηκε η μελέτη, αλλά και για το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα παιδικής προστασίας, όπου τα παιδιά φιλοξενούνται σε κοντέινερ.

Κλείνοντας τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπερασπίζεται τα συμφέροντα «των ταπεινών και των καταφρονεμένων» και κάλεσε σε πάλη για συνολική ανατροπή

 

Στέλλα Βαλαβάνη: Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας υπάρχουν χρήματα για τους επενδυτές και όχι για τις ανάγκες του λαού

Συνεπέστατη χαρακτήρισε, η Στέλλα Βαλαβάνη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την περιφερειακή διοίκηση στην αντιλαϊκή πολιτική, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2023.

Μιλώντας ειδικότερα για τον Νότιο τομέα, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των πιστώσεων κατευθύνεται στον Φαληρικό Όρμο. «Συνεχίζετε στον ίδιο στρατηγικό στόχο με την προηγούμενη διοίκηση, κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων και του εφοπλιστικού κεφαλαίου», είπε η Στέλλα Βαλαβάνη, ώστε να γίνει το παραλιακό μέτωπο πολυτελής προορισμός.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το λαό της περιοχής σε υγεία, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό. Πρόκειται δηλαδή για έναν προϋπολογισμό επενδύσεων και όχι βελτίωσης της ζωής του λαού, καθώς η χρηματοδότηση εκπληρώνει τους εκάστοτε κυβερνητικούς και ευρωενωσιακούς στόχους.

Στον αντίποδα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισήμανε, θέλει προϋπολογισμό που θα διεκδικεί μαζί με τους Δήμους την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας και των κατοίκων της περιοχής σε ψυχαγωγία, αθλητισμό, πολιτισμό.

«Αν θέλετε να καλύψετε τις λαϊκές ανάγκες ουσιαστικά όλου του Λεκανοπεδίου και της Περιφέρειας, διεκδικήστε από τον κρατικό προϋπολογισμό χρηματοδότηση», είπε χαρακτηριστικά.

 

Νίκη Χρονοπούλου: Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας συνεχίζει την υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2023, εγγυάται την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού της Αττικής, τόνισε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκη Χρονοπούλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Δυτική Αττική, η οποία διαφημίζεται ως ενεργειακός και εμπορευματικός κόμβος. Ωστόσο, ο λαός της περιοχής ζει με την ανεξέλεγκτη ρύπανση και τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, όπως εξήγησε. Ειδικά για τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος, απουσιάζουν οι μελέτες, η εκπαίδευση του πληθυσμού, οι αναγκαίοι οδοί  μαζικής διαφυγής, τα κατάλληλα σημεία συγκέντρωσης κ.α.

Επιπλέον, στην Δυτική Αττική κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα θα συνεχίσουν να λιμνάζουν, όπως ανέφερε.

Η Νίκη Χρονοπούλου υπογράμμισε πως η σημερινή και η προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση από κοινού προωθούν τον αντιλαϊκό σχεδιασμό για την διαχείριση απορριμμάτων. «Μαζί ψήφισαν  την δημιουργία του νέου, τρίτου ΧΥΤΑ στην Δ. Αττική, μαζί προωθούν την καρκινογόνα καύση», σημείωσε.

Ακόμη, σημείωσε πως απουσιάζουν μέτρα κοινωνικής ένταξης των Ρομά

 

Γρηγόρης Τημπλαλέξης: Ούτε ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα στην Δυτική Αθήνα

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2023, είναι προϋπολογισμός φτώχειας για την Δυτική Αθήνα, τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑττικήςΓρηγόρης Τημπλαλέξης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπογράμμισε πως στον προϋπολογισμό δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πιστώσεις για έργα κοινωνικής πολιτικής, για αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση. Το χοντρό πακέτο πάει σε εργολάβους, σε έργα βιτρίνας, σε επιχειρηματίες, όπως εξήγησε.

 

Κωστής Παναγιώτου: Χρονίζουν οι μελέτες για τα απαραίτητα έργα στην Ανατολική Αττική

Στην απουσία της χρηματοδότησης έργων που αφορούν τις ανάγκες του λαού της Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, Κωστής Παναγιώτου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για το 2023.

Υπογράμμισε ότι χρονίζουν οι μελέτες για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, για έργα αποχέτευσης κ.α. «Ο φετινός προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι, δεν απαντάει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Εμείς δεν θα το ρίξουμε στην ατομική ευθύνη, δεν θα πούμε στον κόσμο που κυκλοφορεί να πάει να εξοπλιστεί με κιτ επιβίωσης αν εγκλωβιστεί στα χιόνια, να πάει να κρυφτεί αν πλημμυρίσουν τα ρέματα ή αν πιάσει φωτιά σε ότι έχει απομείνει», είπε.

«Και μιας και μιλάνε πολλοί για οράματα, αξίες και επενδύσεις στη σημερινή συζήτηση, εμείς επενδύουμε στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, που ακυρώνει πλειστηριασμούς και διεκδικεί», πρόσθεσε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *