Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Στέλλα Βαλαβάνη: Η καταστολή πολλαπλασιάζεται σε βάρος του λαού και της νεολαίας

Την πολιτική της καταστολή της κυβέρνησης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε η Στέλλα Βαλαβάνη, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Στην παρέμβασή της, τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν διστάζει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους πιο αδύνατους εντείνοντας την κρατική βία. Το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο, τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος μιας πολιτικής που από τη μία, εντείνει την καταστολή απέναντι στο λαό και από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει σκάνδαλα και ένοχους».

Επισήμανε την ανάγκη της κατάργησης όλων των αντιδραστικών νόμων αλλά και των διαφόρων δυνάμεων καταστολής, όπως ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία που στοχεύουν τους αδύναμους και τον λαό. Ζήτησε «να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι Αίαντες και κάθε άλλο κατασταλτικό μέσο, να σταματήσει η αστυνόμευση των πορειών και διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας. Να απαγορευτεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων ενάντια στη νεολαία και τον λαό. Να απαγορευθεί η ρίψη καπνογόνων, και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και να μην περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης ούτε αυτής ούτε άλλης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας».


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *