Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Καταψήφισε την έκθεση κοινωνικής συνοχής

 

«Συνεχίζετε να ακολουθείτε την πολιτική που δημιουργεί φτώχεια ανεργία από τα βασικά δικαιώματα του λαού της Αττικής και με την έκθεση που φέρατε στηρίζεται πολιτική και μεθόδους για να ρίξετε στάχτη στα μάτια για ότι έχετε κάνει και δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα» τόνισε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ετήσια έκθεση Πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας, η περιφερειακή Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στέλλα Βαλαβάνη.

«Το 1,3 εκατομμύρια πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Αττική δεν έχει βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια» είπε και πρόσθεσε πως «στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, τα μέτρα για την κοινωνική συνοχή έχουν κριτήριο τη διαχείριση της απόλυτης φτώχειας με σκοπό να κρυφτεί η απόλυτη φτώχεια που βιώνουν μεγάλα τμήματα των ευρωπαϊκών λαών παρότι ζούμε σε συνθήκες παραγωγής τεράστιου κοινωνικού πλούτου. Προσπαθείτε να συμφιλιώσετε τα λαϊκά στρώματα με την ικανοποίηση όσο το δυνατόν λιγότερων αναγκών».

Στάθηκε στην παραδοχή της Περιφέρειας πως δεν μπορούν να καλυφθούν όλοι στην καταπολέμηση της φτώχειας, και σημείωσε πως οι δημόσιες πολιτικές ενισχύονται από οργανωμένες παρεμβάσεις του ιδιωτικού τομέα, της εκκλησίας, τις ΜΚΟ, τις εθελοντικές ομάδες και αναρωτήθηκε: δεν είναι κοινωνική συνοχή ο πλειστηριασμός, η ανάθεση σε ΜΚΟ της φροντίδας ασυνόδευτων παιδιών, οι υποστελεχωμένες κοινωνικές κρατικές δομές, η διακοπή του κοινωνικού προγράμματος στο Πέραμα, το λουκέτο στο Κέντρο πρόληψης;

Φέρνετε μία έκθεση που είναι πρόκληση, που είναι υποκριτική και το ότι βάζετε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα συμπλήρωσε και καταλήγοντας είπε πως πρόκειται «για  οργανωτικό μέτρο που αποσκοπεί να συγκεντρώσει και να διαχειριστεί καλύτερα τα παντός είδους και τύπου προγράμματα που υλοποιούνται για διάφορα τμήματα του πληθυσμού που ζουν ή αντιμετωπίζουν ακραίες κοινωνικές καταστάσεις. Είναι πολιτικό το ζήτημα. Δεν έχει στόχο να λύσει τα λαϊκά προβλήματα από την οικονομική κρίση».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *