Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε το Πάρκο Τρίτση να λειτουργήσει ως πάρκο

Τα ζητήματα της απληρωσιάς των τριών εργαζομένων του Πάρκου Τρίτση αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού ώστε να υπάρχει και να λειτουργεί ως πάρκο, έφερε προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Ειδικότερα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από τη διοίκηση της Περιφέρειας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τους πέντε μήνες που τους οφείλονται, αλλά και να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα προστασίας και λειτουργίας του πάρκου.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου ανέφερε πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν όταν εγκριθεί ο προϋπολογισμός και πως γίνονται προσπάθειες τόσο για τη στελέχωση του πάρκου σε προσωπικό όσο και για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του χώρου.

Απαντώντας εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γρηγόρης Τημπλαλέξης ξεκαθάρισε πως «δεν μας καλύπτει η απάντηση του προέδρου». Κι αυτό γιατί «δεν έδωσε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πότε θα πάρουν τους μισθούς τους οι εργαζόμενοι. Υπογράμμισε ότι το πάρκο πρέπει να μπει σε μια διαδικασία συντήρησης να προσληφθεί περισσότερο προσωπικό, να υδροδοτηθούν οι λίμνες, να περιφρουρείται ο χώρος και να υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για να υπάρχει αυτό το πάρκο και να λειτουργεί ως πάρκο».

Μάλιστα, στην αρχική του τοποθέτηση, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχε επισημάνει πως το Πάρκο Τρίτση είναι μία «όαση πρασίνου σε μία επιβαρυμένη περιοχή», πως τη στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι η διοίκηση της Περιφέρειας «θα καταβάλει σε εκδηλώσεις για την "Καθαρά Δευτέρα" 12.400 ευρώ» και «παρά τις τυμπανοκρουσίες, η διοίκηση δεν φαίνεται διατεθειμένη για την αναβάθμιση του πάρκου».

Σημειώνεται πως κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταψήφισαν η παράταξη της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα πως ...τα πάρκα είναι άντρα παρανομίας και ο Τζήμερος, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να το ψηφίσει ως «θέση αρχής» στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *