Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παρέμβαση του Γιάννη Πρωτούλη για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού και παρεμβάσεις για άλλα θέματα

Η σύμπραξη και το κομπρεμί των παρατάξεων των Πατούλη, Δούρου και Τζήμερου στην υπόθεση του ΧΥΤΑ στη Βορειοανατολική Αττική αναδείχθηκε για άλλη μία φορά στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου η περιφερειακή αρχή έφερε προς έγκριση την κατασκευή ενός δρόμου για να εξυπηρετείται η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, Γιάννης Πρωτούλης, σε παρέμβασή του κάλεσε την περιφερειακή αρχή να αποσύρει το θέμα και να το επαναφέρει με βάση τα αιτήματα των φορέων, των σωματείων, αλλά και το έγγραφο του Δήμου Μαραθώνα.

Κατήγγειλε μάλιστα την περιφερειακή αρχή που κοροϊδεύει τον κόσμο της περιοχής καθώς υποτίθεται ότι συζητά με τους κατοίκους για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Γραμματικού και την ίδια ώρα προωθεί προς ψήφιση την κατασκευή έργων οδοποιίας, που διευκολύνουν τη λειτουργία του!

Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απερρίφθη και οι τρεις παρατάξεις ψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας, απουσία μάλιστα του περιφερειάρχη, ο οποίος παρέστη μόνο για το κόψιμο της πίτας για το νέο έτος και στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση.


Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση για «Οργάνωση Πολιτιστικών & Επιστημονικών Δράσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά» ο Στέλιος Μπενετάτος, εκ μέρους των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τη χαρακτήρισε ως σημαντική σε σχέση με άλλες χρηματοδοτήσεις για υποτιθέμενες πολιτιστικές δράσεις που έχει προχωρήσει η Περιφέρεια. «Η οργανωμένη πολιτεία πρέπει να εξασφαλίζει την χρηματοδότηση ώστε ο λαός να έχει απρόσκοπτη συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα» είπε και υπογράμμισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να στηριχθεί και παραπάνω και οικονομικά το καλό και ποιοτικό καλλιτεχνικό έργο ενώ παρατήρησε πως «τα κονδύλια που δίνονται για καλλιτεχνικές δράσεις, πρέπει να ελέγχονται».


Τέλος για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της υπογειοποίησης της οδού Π. Κωνσταντίνου στο γήπεδο της ΑΕΚ, η Αφροδίτη Αυγερινού, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις μελέτες της Περιφέρειας θα προκληθούν περισσότερα προβλήματα αφού η αποσπασματικότητα των έργων με την οποία τα φέρνει η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, δείχνει τον χαρακτήρα που μοιράζονται τα έργα σε εργολάβους.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *