Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Απαίτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

 

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, εξέφρασε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Υπερψηφίζοντας το ψήφισμα του Συμβουλίου για συνολική απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ο Ηλίας Σιώρας, εκ μέρους των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε πως συγκεκριμένα άρθρα του σχεδίου νόμου εμπορευματοποιούν ακόμα περισσότερο την Υγεία «όχι πως δεν είναι εμπορευματοποιημένη, όχι ότι τόσα χρόνια κομμάτι κομμάτι δεν αφαιρούνταν είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε από την υποστελέχωση είτε από τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Τα τελευταία χρόνια, από το 2010 αλλά με έμφαση στην πανδημία, έχουμε τους επικουρικούς με ετήσια άντε το πολύ διετή θητεία και μετά απόλυση. Το ίδιο στους γιατρούς και στους νοσηλευτές». 

Εκεί οδηγείται το σύστημα, σε μία σύμπραξη ΣΔΙΤ, είπε και γι αυτό υπήρχαν λόγω κορονοϊού «αυτά τα αποτελέσματα στις πλουσιότερες χώρες με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, επειδή είχε προχωρήσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση και κατάργηση εκατοντάδων χιλιάδων κλινών πολύ νωρίτερα».

Επίσης στάθηκε στο άρθρο για τη μερική απασχόληση και αναρωτήθηκε πως είναι γόνιμη μία περιοχή για τον ιδιώτη και όχι για μία κρατική παρέμβαση, που σημαίνει ότι «το κράτος αναγνωρίζει πως αν έχεις χρήμα θα γίνεις καλά» αλλά και στην πενιχρή αύξηση στους γιατρούς που είναι σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ το 2018 και φέτος, που αναφέρει πως πρέπει οι μισθοί να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με 2010. «Αν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικά να αυξήσει τους μισθούς, θα σεβόταν το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Υπογράμμισε πως την απόσυρση του νομοσχεδίου τη στηρίζουν όλοι οι Σύλλογοι των υγειονομικών και κάλεσε το λαό να κατέβει στο αυριανό συλλαλητήριο των υγειονομικών, στο Σύνταγμα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *