Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Παρεμβάσεις στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι με τον τρόπο που λειτουργεί ο ΕΔΣΝΑ» τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με τις αποφάσεις του ΔΣ του Συνδέσμου που συνεδρίασε δια περιφοράς για τον κανονισμό τιμολόγησης της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα μετακυλιστεί στο λαό, θυμίζοντας πως υπάρχει καταγγελία από την Περιφερειακή Ένωση δήμων Αττικής, η οποία ζητά να υπάρχει αναστολή στην απόφαση του ΕΔΣΝΑ και να υπάρξει συνεδρίαση ώστε να μπορούν να πουν την άποψή τους αλλά και να ενημερωθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Υπενθυμίζεται πως το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απορρίφθηκε.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» της ΕΕ του έργου της διαχείρισης των καμμένων απορριμάτων από την εταιρεία που ευθύνεται για το περιβαλλοντικό έγκλημα της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ασπρόπυργου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» την καταψήφισε. Η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκη Χρονοπούλου, σημείωσε πως «η υπαίτια εταιρεία δεν πρόκειται να πληρώσει το κόστος αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημιάς. Άρα τα σπασμένα θα τα πληρώσει η περιφέρεια, δηλαδή ο λαός της Αττικής και ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Πρωτούλης που ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν μία ιδιωτική εταιρεία που κατέστρεψε μία ολόκληρη περιοχή και φλόμωσε όλη την Αττική για περισσότερο από μία εβδομάδα, να πάρει και πέντε εκατομμύρια ευρώ. Νισάφι».

Τέλος, για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κωστής Παναγιώτου, επεσήμανε πως «τα τελευταία χρόνια έχουμε παρακολουθήσει μία πορεία με την μεταφορά της αρμοδιότητας από το υπουργείο Υγείας στις σημερινές περιφέρειες, που έχει αποδειχτεί ότι οδηγεί σε όξυνση του προβλήματος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *