Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέα πρόταση για να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο η διαχείριση απορριμμάτων και το έγκλημα της νέας χωματερής στη Φυλή

Να ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτώβρη, το ζήτημα για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Αττική, όσο και το ζήτημα για το έγκλημα της νέας χωματερής στη Φυλή ζητούν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη Αττικής και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνουν:

«Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 20/9, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης απαντώντας στο αίτημα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής, με επίκεντρο τη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στην ΟΕΔΑ Φυλής, ζήτησε από τις παρατάξεις να καταθέσουν πρώτα τις δικές τους προτάσεις.

Πρόκειται για τη γνωστή τακτική των εκάστοτε διοικήσεων που εναλλάσσονται στην Περιφέρεια Αττικής:

Προεκλογικά διαβεβαιώνουν, όπως τώρα η "Νέα Αρχή για την Αττική" της ΝΔ, ότι έχουν έτοιμο σχέδιο για την οριστική "λύση" του προβλήματος -και δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε ότι έχουν ήδη καταλήξει στους αντιλαϊκούς τους σχεδιασμούς- και μετεκλογικά κάνουν ό,τι μπορούν για να "τρενάρουν" τη δημοσιοποίησή τους, φροντίζοντας να διαμορφώσουν στο μεταξύ κλίμα αποδοχής, ανοχής έστω, απέναντι στις καταστροφικές για την υγεία και το περιβάλλον επιλογές τους.

Αντίστοιχα από τη θέση της "αξιωματικής αντιπολίτευσης", όπως τώρα η "Δύναμη Ζωής" του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγουν σε κάθε είδους δικαιολογίες, ακόμη και σε αυτόφωρα ψέματα, προκειμένου να σώσουν τα όποια προσχήματα τους απόμειναν. Χαρακτηριστική περίπτωση, ο πρωτοφανής ισχυρισμός του εκπροσώπου της υπόψη παράταξης στη συνεδρίαση της 20/9 ότι δεν συντρέχει λόγος κατεπείγοντος για τη συζήτηση του θέματος. Και αυτό, τη στιγμή που η κατάπτυστη υπ’ αρ. 248/1.8.19 ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ για τη δημοπράτηση του νέου ΧΥΤΑ στην ΟΕΔΑ Φυλής, πάρθηκε από τους ομοτράπεζούς του στον ΣΥΡΙΖΑ στη 22η κατεπείγουσα συνεδρίασή της από κοινού με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Μιλάμε για μια εργολαβία προϋπολογισμού 61,8 εκ. ευρώ (με το "δικαίωμα προαίρεσης" και το ΦΠΑ), που επιχειρείται να γίνει με "απ’ ευθείας διαπραγμάτευση" καθώς γίνεται και πάλι επίκληση "λόγων κατεπείγοντος"! Και ο νοών νοείτω!».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει ότι επανειλημμένα έχει καταθέσει δημόσια, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τις θέσεις της για το μείζον αυτό ζήτημα και είναι συνεπώς σε γνώση και της νέας περιφερειακής αρχής. «Υπενθυμίζουμε, για να περιοριστούμε στην προηγούμενη θητεία, τις τοποθετήσεις μας στις συνεδριάσεις του ΔΣ το Δεκέμβρη του 2014, τον Οκτώβρη του 2015 και τον Ιούνη του 2018. Και φυσικά, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τις επαναλάβουμε, εμπλουτισμένες με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με τα συνημμένα κείμενα, προκειμένου να το κοινοποιήσετε στον πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου», αναφέρει.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε δύο κείμενα, ένα με την πρότασή της για τηδιαχείριση των απορριμμάτων και ένα για το νέο έγκλημα της χωματερής στη Φυλή.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *