Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Συγκέντρωση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτώντας να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής


Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έκαναν σήμερα,  Σωματεία, φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, αντιδρώντας στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν εντός της αίθουσας διεξαγωγής της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό. Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό» (δείτε εδώ video) και έχοντας αναρτήσει πανό που μεταξύ άλλων ανέγραφαν: «Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας».
Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν με πούλμαν που δρομολόγησαν οι διοργανωτές, από διάφορες περιοχές και ενδεικτικό της διάθεσης της κυβέρνησης αλλά και της περιφερειακής αρχής είναι το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν επιστρατευθεί για την κινητοποίηση.

Η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής Αττικής καταψήφισε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το κατεπείγον της συζήτησης για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η απόφαση αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους και ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση αντί να προχωρήσει στη συζήτηση και στη δέσμευση απέναντι στα αιτήματα των κατοίκων, φορέων και σωματείων να μην προχωρήσει η επέκταση του ΧΥΤΑ.

Σε παρέμβασή του ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος εξήγησε το κατεπείγον της συζήτησης στηρίζοντας τα αιτήματα των συγκεντρωμένων ενώ κατήγγειλε την περιφερειακή αρχή η οποία παρόλο που παραδίδει σε δύο μέρες την Περιφέρεια στη νέα διοίκηση Πατούλη, δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα, διευκολύνοντας έτσι τη νέα περιφερειακή αρχή να ολοκληρώσει το έγκλημα της επέκτασης της χωματερής.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Δημοφίλη Χαλκιώτη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άνω Λιοσίων (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω), ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ασπροπύργου και ο Μπάμπης Θεοδώρου, δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας - Ειδυλλίας και μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Μάνδρας.

Την κινητοποίηση έκλεισε ο Σπύρος Κωνσταντάς πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για τη νέα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, σε ημερομηνία που θα οριστεί.

Σημειώνεται ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής κατέθεσαν αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Η ομιλία της Δημοφίλης Χαλκιώτη
  
«Σήμερα, Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, πραγματοποιούμε κινητοποίηση, εδώ, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αντιδρώντας στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι και για άλλη μια φορά καταδικάζει το λαό της περιοχής μας και των γύρω περιοχών να ζουν στον καρκίνο!

Η νέα περιφερειακή αρχή της ΝΔ με τον κ. Πατούλη που ορκίζεται την Πέμπτη, θα παραλάβει έτοιμο απ' τον ΣΥΡΙΖΑ το σχεδιασμό για επέκταση της χωματερής της Φυλής και για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων. Λέμε και σε αυτήν την περιφερειακή αρχή ότι θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, να δηλώνουμε με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε το καταστρεπτικό σχέδιο που έχουν οργανώσει για τις ζωές μας.

Ξέρουν καλά να αξιοποιούν σαν μόνιμο εργαλείο τις προεκλογικές κόρωνες και τις ψεύτικες υποσχέσεις, όπως αυτές της κ. Δούρου για το κλείσιμο της χωματερής. Μόνο που, λίγες μέρες πριν να λήξει η θητεία της, ανέλαβε να βγάλει τη "βρώμικη" δουλειά για την επόμενη περιφερειακή αρχή και να κάνει ένα μικρό δωράκι στον κ. Πατούλη, ώστε να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος του λαού της Δυτικής Αττικής.

Δεν θα τους τη χαρίσουμε!!! Τους το έχουμε δείξει αρκετές φορές με μια σειρά από κινητοποιήσεις στον ΕΣΔΝΑ και στο περιφερειακό συμβούλιο και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε!! Δεν πρέπει να παίζουν μαζί μας, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν με τον εργατόκοσμο της Δυτικής Αττικής, τις λαϊκές οικογένειες, τα παιδιά της εργατικής τάξης, γιατί θα βαρεθούν να μας βλέπουν μπροστά τους!

Έχουν όμως εξασκηθεί, όχι μόνο στο ψέμα, αλλά και στο κρυφτούλι! Κάτω από την πίεση δικής μας κινητοποίησης αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΕΣΔΝΑ στις 31 Ιούλη, μέσα στο κατακαλόκαιρο, για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής!!! Όμως το ΔΣ του ΕΣΔΝΑ, την 1η Αυγούστου συνεδρίασε ΈΚΤΑΚΤΑ προκειμένου να προχωρήσει σε επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ!!!

Αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουν την κοροϊδία, είναι πολύ γελασμένοι. Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ για όλους τους κατοίκους της Φυλής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής και το ξέρουν καλά, γι' αυτό έχουν το θράσος να εξαφανίζουν όλες τις μελέτες των τελευταίων χρόνων, που μιλάνε για αύξηση των νεοπλασιών!!! Γιατί, φυσικά, το παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής με τη διατήρηση και την επέκταση της χωματερής, έχει πολύ χρήμα! Γιατί, φυσικά, τους ενδιαφέρει μόνο να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα!

Για εμάς όμως δεν είναι έτσι! Έχουν ιδέα τι σημαίνει να ξυπνάς κάθε πρωί το καλοκαίρι και να μην μπορείς να αναπνεύσεις στο μπαλκόνι σου, από τη μυρωδιά της χωματερής;

Έχουν ιδέα τι σημαίνει να μην μπορείς να κάτσεις το βράδυ στη βεράντα σου; Έχουν ιδέα τι πάει να πει, οι γονείς να προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά τους να μην ανησυχούν και ότι μια μέρα θα φύγει από την περιοχή τους αυτός ο κίνδυνος; Δεν έχουν, γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει να ζεις στο "πίσω μπαλκόνι" της Αττικής.

Γι' αυτό το λόγο προσπαθούν να διχάσουν τους κατοίκους της Φυλής και του Γραμματικού, λέγοντας στη Δυτική Αθήνα ότι φταίνε οι κάτοικοι του Γραμματικού που δεν κλείνει η χωματερή της Φυλής, επειδή αυτοί δεν δέχονται στην περιοχή τους τον ΧΥΤΑ. Την ίδια στιγμή που έχουν προαποφασίσει και προσυμφωνήσει το σχέδιο του επόμενου διαστήματος! Σχέδιο που περιλαμβάνει επέκταση της χωματερής της Φυλής, νέα υγειονομική βόμβα στο Θριάσιο, με την αποθήκευση στη Μάνδρα επικίνδυνων αποβλήτων, νέες χωματερές όπως στο Γραμματικό! Ακόμα και νόμους που δίνουν ανενεργά λατομεία στη διαχείριση απορριμμάτων!

Βάζουν λοιπόν το λαό όλων αυτών των περιοχών, που πλήττεται από τη δική τους πολιτική σε μια ψεύτικη αντιπαράθεση, ενώ σήμερα, το 2019, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, υπάρχουν όλα τα μέσα για φιλολαϊκή, αλλά και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων.

Μάλλον, όμως, οι επιχειρηματικοί όμιλοι που εμπλέκονται σε αυτόν τον τομέα δεν θα βγάλουν τόσο μεγάλο κέρδος από εκεί, γι' αυτό όπως και η προηγούμενη έτσι και η νέα περιφερειακή αρχή, δια στόματος Χατζηδάκη ετοιμάζει επέκταση του ΧΥΤΑ.

Όπως λοιπόν αυτοί, έκτακτα μέσα στο καλοκαίρι υπέγραψαν μια νέα επέκταση που καταδικάζει τις δικές μας ζωές, έτσι και εμείς τους καλούμε σήμερα να συζητήσουν έκτακτα το θέμα του ΧΥΤΑ, εδώ, στο περιφερειακό συμβούλιο.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν πάρουμε σήμερα δέσμευση με χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της χωματερής!!!

Σας τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι θα μας βρίσκετε μπροστά σας.

Όπως μας έβρισκε αυτή η περιφερειακή αρχή όλο το προηγούμενο διάστημα, θα μας βρίσκει και η επόμενη που είναι καθαρό ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, αφού πήρε το στρωμένο έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ο λαός θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει, με φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό. Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε μια!!!

Δεν φεύγουμε αν δεν πάρουμε δέσμευση για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ!!!».



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *