Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής 2021 - 2027 είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, με την εθνική συμμετοχή να εκτινάσσεται στο 50% από το 20%», επεσήμανε μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου ΠΕΠ, η σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, Αφροδίτη Αυγερινού.

Όπως είπε, το αναπτυξιακό σχέδιο του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων είναι στις βάσεις των κατευθύνσεων της ΕΕ, τις οποίες στηρίζει το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ενώ πρόσθεσε πως το σχέδιο αυτό εξειδικεύει όσα προβλέπονται στο ρυθμιστικό σχέδιο ή αντίστοιχα στους αναπτυξιακούς νόμους.

«Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" έχουμε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο και στην προηγούμενη φορά που μας φέρατε αντίστοιχο σχέδιο, τον Γενάρη του 2022, τη στρατηγική μας διαφωνία σε όλα όσα προβλέπει και τότε, και τώρα αντίστοιχα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως πίσω από τους «εύηχους» τίτλους, περιγράφεται πού θα κατευθυνθούν οι επενδύσεις για να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Σημείωσε πως στο σχέδιο της Περιφέρειας δεν καλύπτονται τα προβλήματα που υπάρχουν στο περιβάλλον και την Υγεία, δε λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, ενώ τόνισε πως στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων «απουσιάζουν και συνεπώς δεν αξιολογούνται οι σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις» από την καύση, τις Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και τους ΧΥΤΑ.

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής έχουν πικρή και πολύχρονη πείρα για το πως εννοούν οι κυβερνήσεις διαχρονικά των αστικών κομμάτων όλα αυτά. Στην πράξη πρόκειται για το περιβαλλοντικό περιτύλιγμα ώστε να στηριχθούν με κρατικούς και κοινοτικούς πόρους οι επενδύσεις στους τομείς της οικονομίας, όπου και όπως συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι με κριτήριο την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών, επεσήμανε η Αφροδίτη Αυγερινού.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *