Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Προς όφελος ιδιωτών επενδυτών οι αλλαγές στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό Καλάμου


Για αλλαγές στο δήμο Ωρωπού που δεν πρόκειται να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής αλλά ούτε και το περιβάλλον αλλά θα γίνουν προς όφελος των ιδιωτών, έκανε λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής σχετικά με την ΣΜΠΕ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό Καλάμου.

«Σήμερα έρχεστε, μιλάτε για πάνω από 5.000 στρέμματα πολεοδόμησης όταν οι δύο βασικοί οικισμοί, Κάλαμος και Αγιοι Απόστολοι είναι 800 στρέμματα ο καθένας μαζί με τις προτεινόμενες επεκτάσεις τους. Από τα 5.000, τα 1.000 στρέμματα δίνονται για την ανάπτυξη μονάδων αγροτουρισμού και κατοικίας από ιδιώτες επενδυτές, άρα ιδιωτική πολεοδόμηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Αυγερινού, περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Πρόσθεσε πως «αν υπήρχε στοιχειωδώς πρόθεση να προστατευτεί πραγματικά η γεωργική γη, δεν θα πολεοδομούσε το σχέδιο τόσες εκτάσεις και δε θα τη θυσίαζε στο κεφάλαιο του εναλλακτικού τουρισμού» συμπληρώνοντας πως στο παραλιακό μέτωπο επιτρέπονται ιδιαίτερα εντατικές χρήσεις τουρισμού, αφού δε βάζει περιορισμό στους όρους δόμησης και επιτρέπει πέρα από τα μεγάλα ξενοδοχεία, ακόμα και καζίνο. «Γινόμαστε για άλλη μία φορά θεατές στο ίδιο έργο, λες και δε ζήσαμε το καλοκαίρι τις πυρκαγιές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η ρύθμιση της όποιας αυθαιρεσίας στα πλαίσια της οικονομικής ανάπτυξης που υπηρετείται και από το συγκεκριμένο σχέδιο, σημαίνει νέα χαράτσια για το λαό. Η βελτίωση των υποδομών σημαίνει κέρδη για το κεφάλαιο στους ιδιωτικούς οδικούς άξονες, και στη φάση κατασκευής αλλά και στη λειτουργία τους που θα κληθεί πάλι να τα πληρώσει η λαϊκή οικογένεια» υπογράμμισε και καταλήγοντας τόνισε πως τα όποια αντιπλημμυρικά έργα γίνονται «η πείρα έχει δείξει ότι επιλέγονται να γίνουν εκεί που βολεύει τις επενδύσεις, αποσπασματικά και ποτέ στο σύνολο της λεκάνης απορροής».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *