Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Γ. Πρωτούλης: Να ξεκινήσουν οι διά ζώσης συνεδριάσεις


Να σταματήσει η περιφερειακή αρχή να κρύβεται «πίσω από ΠΝΠ που εσείς έχετε ζητήσει και έχετε συμφωνήσει με την κυβέρνησή σας» και να ξεκινήσουν άμεσα οι διά ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαίτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, μετά από αίτημα που κατέθεσε ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανέφερε ότι η συνέχιση των τηλεδιασκέψεων είναι εμπαιγμός τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά με αυτοδιαγνωστικά τεστ, που οι μαθητές έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις, που σήμερα οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν για την άρση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και όταν διεξάγονται συναυλίες με χιλιάδες κόσμου, αλλά και γάμοι με εκατοντάδες καλεσμένους.

«Δεν είναι δυνατόν 101 περιφερειακοί σύμβουλοι να παραμένουν σε αυτό το καθεστώς, των παράλληλων μονολόγων, χωρίς τη δυνατότητα της ουσιαστικής διαβούλευσης με τις κανονικές συνεδριάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε τόσο τα μέτρα προστασίας, αλλά και το γεγονός πως οι ΠΝΠ που επικαλείται η περιφερειακή αρχή δεν απαγορεύουν τις συνεδριάσεις, «αλλά δίνει τη δυνατότητα να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο». Οπότε, «είναι επιλογή της Περιφερειακής Διοίκησης που, σε συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, επιβάλλεται στα Περιφερειακά Συμβούλια. Το ένα χέρι νίβει το άλλο».


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *