Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Καλπονοθευτικός ο εκλογικός νόμος για την Τοπική Διοίκηση

 


Ανοιχτά καλπονοθευτικό χαρακτήρισε το νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για τις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ανέφερε ότι με τον νόμο η 1η δύναμη θα κατέχει τα 3/5 του Περιφερειακού Συμβουλίου και θα κάνει ό,τι θέλει. Ανέφερε το παράδειγμα της νυν διοίκησης της Περιφέρειας που με 37% που έλαβε και με 40% αποχή θα ελέγχει τα 3/5 Περιφερειακού Συμβουλίου. Αντίθετα, όπως είπε, όταν πρόκειται για το δικαίωμα στην απεργία οι εργαζόμενοι καλούνται να ψηφίσουν με πάνω από το 50+1 των μελών ενός σωματείου!

Όπως είπε, τα «κυβερνησιμότητας» και οι δημοκρατικές ευαισθησίες μπαίνουν στην άκρη για να χειριστεί το σύστημα την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Για το πλαφόν του 3% ανέφερε ότι ουσιαστικά είναι για να μη βγουν ενοχλητικές φωνές, σημείωσε ότι είναι προκλητική η μείωση των συμβούλων με σκοπό να μην είναι πολλοί οι αγωνιστές που θα εκλέγονται και χαρακτήρισε ταξική επιλογή την αύξηση του αντιτίμου που καλούνται να πληρώσουν όσοι θα είναι υποψήφιοι.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *