Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Να ενισχυθούν όλοι οι μικροί επαγγελματίες με ευθύνη της κυβέρνησης

 


Να ενισχυθούν όλοι οι μικροί επαγγελματίες με ευθύνη της κυβέρνησης με ένα νέο πρόγραμμα που θα τους καλύπτει όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις μικρών επαγγελματιών που δεν ενισχύονται, ενώ το πρόγραμμα καλύπτει έως και τα μεγαθήρια στον Τουρισμό.

Σημείωσε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των μικρών επαγγελματιών διότι μετά την άρση του lockdown θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό Γολγοθά. Καυτηρίασε τον διαγωνισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι με την λεγόμενη μεσαία τάξη και πρόσθεσε ότι αυτά τα κόμματα έχουν συρρικνώσει το εισόδημα των μικρών επαγγελματιών τα χρέη των οποίων μεγαλώνουν.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή τωv Διαπορίωv Nήσωv Σαρωvικού Κόλπου, Σαλαμίvος και της ευρύτερης Περιοχής αρμοδιότητας Περιφερειακής Εvότητας Νήσωv της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Μπενετάτος, επεσήμανε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» την καταψηφίζει αφού «είμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση των φυσικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως γίνεται». Υπενθύμισε -απαντώντας στα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ΣΜΠΕ- πως το 70% της παραγωγής βγαίνει εκτός Ελλάδας ενώ ο κόσμος πραγματικά δεν τρώει φτηνό ψάρι. Επεσήμανε μάλιστα πως δύο εταιρείες έχουν το 70% της συνολικής παραγωγής.

«Το πως γίνεται γίνεται η "ανάπτυξη", πως τσαλαπατιέται το περιβάλλον, πως μεγάλες εκτάσεις, χερσαίες και θαλάσσιες, δεσμεύονται για να γίνει αυτή η ανάπτυξη για τις εταιρείες και όχι για τον εργαζόμενο» είναι τα βασικά για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογράμμισε ο Στ. Μπενετάτος.

Τη στήριξή της στους κατοίκους του Κοπανά ώστε να μην περάσει η περιοχή του πρώην λατομείου «ΕΡΓΑΝΗ» σε χέρια ιδιωτών, εξέφρασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών της Συμβούλων, η Αφροδίτη Αυγερινού, επεσήμανε ότι ενδεχομένως να ανοίξουν και άλλες ορέξεις για διεκδικήσεις και γι αυτό πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να ζητήσει από την κυβέρνηση να λύσει άμεσα το θέμα και να αποδώσει οριστικά και αμετάκλητα τις εκτάσεις αυτές στους δήμους και στο λαό της περιοχής.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *