Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αυτούς που υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα ανέδειξε ο Γ. Πρωτούλης, κόντρα στην προσπάθεια αθώωσής τους


Την προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και τη στάση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που την υποθάλπουν, κατήγγειλε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος μίλησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η περιφερειακή αρχή Πατούλη, με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και του Τζήμερου (ο τελευταίος το διαμόρφωσε κιόλας), πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα για την Αγια-Σοφιά. Το συγκεκριμένο ψήφισμα, αφού ...διαπιστώνει πως η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί είναι «ξεκάθαρο δείγμα της σταδιακής ριζοσπαστικοποίησης του τουρκικού πολιτικού κατεστημένου και αλλοίωσης του κοσμικού χαρακτήρα του σύγχρονου τουρκικού κράτους», δεν λέει κουβέντα για τη στάση των «συμμάχων» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά αντίθετα θεωρεί πως η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης «πλήττει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και την παγκόσμια κοινότητα»!!!

Το μόνο που ψελλίζουν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το ψήφισμα είναι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής παρακολουθεί «με προβληματισμό την αντίδραση της Δύσης», όλο αυτό διανθισμένο με τις γνωστές χρεοκοπημένες αυταπάτες για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο διά ταύτα, δηλώνουν πως το Περιφερειακό Συμβούλιο «στηρίζει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αναδείξει το πρόβλημα σε διεθνές επίπεδο», δηλαδή εντός των λυκοσυμμαχιών που δίνουν αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας.

Η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν και ψήφισαν ξεχωριστό ψήφισμα, ενώ ο Γιάννης Πρωτούλης σημείωσε πως δεν μπορούμε να απομονώσουμε αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν από μια συνολικότερη κλιμάκωση που υπάρχει στην περιοχή και η οποία υποθάλπεται ανοιχτά από τους «συμμάχους».

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστικές, φασιστικές κραυγές στην Ελλάδα και στην Τουρκία, προσθέτοντας πως είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους λαούς το ψήφισμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που καταδίκασε καθαρά αυτή την απαράδεκτη ενέργεια της μετατροπής της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *