Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: «Χορτάσαμε από επιχειρηματικότητα στα ιδρύματα»


«Χορτάσαμε από επιχειρηματικότητα στα ιδρύματα. Η Παιδεία και η Έρευνα δεν μπορούν να είναι εμπορεύματα», τόνισε κατά την τοποθέτησή της, εκ μέρους των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, η Νίκη Χρονοπούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση για την «Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: "Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγροδιατροφής και αντιμετώπισης αγροδιατροφικών κρίσεων στα κτίρια της Περιφέρειας Αττικής επί της Ιεράς Οδού 84"».
«Ξεκινάμε κατ' αρχάς από το προφανές, δηλαδή ότι ενώ σήμερα συζητάμε για μια προγραμματική σύμβαση με την οποία η Περιφέρεια διαθέτει, μεταξύ άλλων, υποδομές για τη λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας για τις σπουδές των 6.000 φοιτητών του Γεωπονικού. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει Φοιτητική Εστία - δεν καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες των φοιτητών που έρχονται από την επαρχία. Αλλά και συνολικότερες ελλείψεις που έχουν επίπτωση τόσο στην ακαδημαϊκή διαδικασία, όσο και στη διοικητική λειτουργία του ιδρύματος, όπως για παράδειγμα εργαστήρια και αμφιθέατρα», σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «από τη μία η Περιφερειακή Αρχή δείχνει τέτοια ζέση να παραχωρήσει το Κέντρο, από την άλλη όταν πρόκειται για υποδομές που θα καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες των φοιτητών ή θα βελτιώσουν την ακαδημαϊκή διαδικασία νίπτει τας χείρας της. Και μάλιστα παραχωρούνται χώροι του απολυμαντηρίου, μιας υπηρεσίας που έχουμε επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητά της, πολύ περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες... Μάλλον η κατεύθυνση είναι ν’ απαξιωθεί εντελώς...».

«Δηλαδή, και καινοτομία και έρευνα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, και ανάπτυξη της ποιότητας των τροφίμων, και προϊόντα ονομασίας προελεύσεως και ένα μεγάλο κομμάτι και του λαού της Αττικής αγοράζει προϊόντα διατροφής κοντά στην ημερομηνία λήξης, γιατί δεν μπορεί οικονομικά να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα που θα καλύπτουν τις διατροφικές του ανάγκες. Ή από τις όποιες καινοτόμες παρεμβάσεις στην αγροτική παραγωγή δεν επωφελείται η πλειοψηφία του λαού, ούτε της Αττικής, ίσα - ίσα τα προϊόντα διατίθενται ως φτηνή πρώτη ύλη στις μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων. Τέτοια αντίστοιχα κέντρα ιδρύονται σωρηδόν στα Πανεπιστήμια, με τη σφραγίδα και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής, τα οποία χρηματοδοτούνται με ιδίους πόρους, από την παροχή υπηρεσιών. Είναι, δηλαδή, επιχειρήσεις μέσα στα κατ’ όνομα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα», είπε χαρακτηριστικά.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *