Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις - τελετές λήξης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Με μεγάλη συγκίνηση, αλλά και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις - τελετές λήξης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο δήμο Πετρούπολης.

Τα παιδιά παρουσίασαν χορευτικές επιδείξεις στο πλαίσιο του ενιαίου παιδαγωγικού προγράμματος, που τη φετινή χρονιά είχε θέμα «Αθλούμαι και Γυμνάζομαι μα για τη Νίκη λίγο Νοιάζομαι». Η γιορτή αποτέλεσε αποκορύφωμα όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν φέτος, όπως οι Αθλοπαιδιές, ο Ποδηλατικός Γύρος, η επίσκεψη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στη Δραματική Σχολή, στο Εργαστήρι Ζωγραφικής και στο Άλσος Αγίου Δημητρίου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής στον Δυτικό Τομέα με το ΚΚΕ, Ανθή Ζορμπά και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα με το ΚΚΕ.

Στο χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι το ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα αποτέλεσε απόρροια της φιλοσοφίας της Δημοτικής Αρχής ότι οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να έχουν στο επίκεντρό τους τις ανάγκες των παιδιών και μέσα από τη βιωματική διαδικασία να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, να κοινωνικοποιούνται και να εμπλουτίζουν συνεχώς τις γνωστικές τους παραστάσεις. Τόνισε, επίσης, ότι «ως διοίκηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αφήνουμε αρκετές κατακτήσεις στους παιδικούς σταθμούς. Την κατάργηση των τροφείων, ούτως ώστε τα παιδιά μας να φοιτούν αποκλειστικά δωρεάν στις δομές, την αυτόματη επανεγγραφή των παιδιών χωρίς να μπαίνουν σε σύστημα μοριοδότησης, την ανέγερση των δύο πρώτων ιδιόκτητων παιδικών σταθμών, αλλά και το γεγονός ότι ιεραρχώντας τις ανάγκες των παιδιών και των νέων ζευγαριών έχουμε ξεκινήσει με τις υπηρεσίες του δήμου όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ανεγερθούν οι δύο πρώτοι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην πόλη μας».
 
Οι προϊσταμένες των παιδικών σταθμών ευχαρίστησαν από καρδιάς τη Δημοτική Αρχή για όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και αναβάθμισαν το έργο μέσα στους σταθμούς αλλά και για τη στήριξη που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *