Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Με ρυθμούς χελώνας η αποκατάσταση ζημιών και τα αντιπλημμυρικά στην Δυτ. Αττική

«Δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις, να μην δείξουν κανένα εφησυχασμό, να μην καθυστερήσουν στην οργάνωση του κινήματός τους, να διεκδικήσουν άμεσα την ικανοποίηση των αναγκών τους, την αποκατάσταση των ζημιών, να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και να διεκδικήσουν την πλήρη αντιπλημμυρική προστασία των κατοίκων αυτής της περιοχής πριν την επόμενη καταστροφή». Αυτά υπογράμμισε η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλεξάνδρα Μπαλού, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η έγκριση σύμβασης της Περιφέρειας με το ΙΓΜΕ για την διενέργεια γεωλογικής έρευνας «για τη μείωση του πλημμηρικού κινδύνου στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής - μέτρα πρόληψης και περιορισμού των πλημμυρικών φαινομένων».



Η Αλ. Μπαλού υπογράμμισε πως η ΛΑΣ θα ψηφίσει υπέρ για τη σκοπιμότητα αυτής της σύμβασης, όμως πρόσθεσε πως η διοίκηση της Περιφέρειας άργησε 3,5 μήνες, ενώ «για να έρθει αυτή η προγραμματική σύμβαση για συζήτηση και με βάση το πότε θα ολοκληρωθεί μπορεί να φτάσουμε τους οκτώ μήνες, όταν θα έχουν αρχίσει οι καινούργιες βροχές». Στη συνέχεια αναφερόμενη σε συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη είπε ότι «στις 13/5/2017 είχε ανακοινωθεί από τον αντιπεριφερειάρχη ότι το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση από την Περιφέρεια Αττικής, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων από το Δασαρχείο. Ρωτάμε, σε πιο σημείο βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις αυτές με δεδομένο ότι το Δασαρχείο είχε απαντήσει ότι δεν απαιτούνταν η έκδοση άλλης πράξης από μέρους του. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει καμία απάντηση ή ενημέρωση. Στις 5/3/2018, ο αντιπεριφερειάρχης, δηλώνει "στόχος μας είναι στα μέσα του 2018 να ανοίξει ο δρόμος και για τη δημοπράτηση και αυτής εργολαβίας του αντιπλημμυρικού έργου Αγ. Αικατερίνης-Σούρες". Εάν, δηλαδή, η διοίκηση της Περιφέρειας φιλοδοξεί μέσα στο 2018 να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπρασία, πότε υπολογίζει στα αλήθεια να γίνει δημοπρασία, να ανατεθεί το έργο και εν γένει να ολοκληρωθεί. Ύστερα από πέντε χρόνια στην καλύτερη των περιπτώσεων; Εδώ πρέπει να απαντήσετε, όχι με θεωρητικολογίες και επίκληση της γραφειοκρατίας, με συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο χρονοδιάγραμμα και μάλιστα τώρα».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο ότι το επίδομα των 8.000 ευρώ έχει δοθεί στους 123 από τους 300 πλημμυροπαθείς. Επίσης, είπε πως ενώ «ανακοινώσατε ως πλειοψηφία 15 εκατ. ευρώ βοήθεια στους κατοίκους και στη συνέντευξη διαπιστώνετε ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα, δεν έχετε βρει τον τρόπο να τα δόσετε».

Πρόσθεσε επίσης, πως «έχουν περάσει τέσσερις μήνες και ακόμα προσπαθείτε να αποκαταστήσετε τις ζημιές, κάνετε μια αναφορά και εμφανίζετε μια ωραία κατάσταση. Θέλουμε όμως να θέσουμε υπόψη σας ότι οι κάτοικοι με 20 φορείς σε σύσκεψή τους στις 7/2 έχουν καταγράψει μια πολύ άσχημη κατάσταση στην περιοχή (...) και έχουν καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις».


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *