Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Άμεση χρηματική βοήθεια στους σεισμόπληκτους των νησιών του Βορείου Αιγαίου και αντισεισμικός έλεγχος των κτιρίων της Αττικής



Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε αίτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για άμεση χρηματική βοήθεια στους σεισμόπληκτους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου καθώς και για τον άμεσο αντισεισμικό έλεγχο των κτιρίων της Αττικής

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Αυτές τις μέρες οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου και ειδικά της Λέσβου και της Χίου δοκιμάζονται από το σεισμό που έπληξε την περιοχή χθες τη Δευτέρα 12 Ιούνη το μεσημέρι. Δυστυχώς εκτός από τις πολλές σοβαρές υλικές ζημιές και τους αρκετούς τραυματίες, στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα.

Αυτές τις δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της περιοχής, εκτός από τη λύπη μας για τον άδικο χαμό της γυναίκας και την ευχή στους τραυματίες να αποκατασταθεί γρήγορα η υγεία τους, θεωρούμε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει υποχρέωση να συμπαρασταθεί εμπράκτως και υλικά στους κατοίκους των νησιών της περιοχής. Ειδικά αυτών που τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες.

Γι’ αυτό προτείνουμε η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μετά από συνεννόηση με την αντίστοιχη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους Δήμους των νησιών που επλήγησαν αλλά και άλλους φορείς όπως τα Εργατικά Κέντρα, να προτείνει και να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Ιούνη 2017,  την άμεση χρηματική βοήθεια που να κατευθύνεται αποκλειστικά και απευθείας στους πληγέντες, πρόσθετης από τη βοήθεια που το κράτος έχει υποχρέωση να τους παρέχει.

Το ύψος της βοήθειας να καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και  μετά από συνεννόηση με τους φορείς που αναφέραμε.

Ταυτόχρονα επαναφέρουμε την πρότασή μας για την ανάγκη του αναγκαίου αντισεισμικού ελέγχου και τις θωρακίσεις των κτιρίων, ξεκινώντας από τα Δημόσια κτίρια της Αττικής, καθώς και την ενίσχυση όσων μετά τον έλεγχο κριθεί ότι χρειάζεται.

Όλοι οι αρμόδιοι επιστήμονες συνεχώς τονίζουν αυτή την ανάγκη που αποτελεί και τη μόνη ασπίδα προστασίας από τους σεισμούς. Η  όποια ολιγωρία  από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας για τον αντισεισμικό έλεγχο και μέτρα θωράκισης των κτιρίων που χρειάζονται δεν δικαιολογείται.»

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *