Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, K. Πελετίδη



Να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, K. Πελετίδη

Ψήφισμα κατά της δίωξης του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, ενέκρινε την Πέμπτη 9 Φλεβάρη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (δεν το ψήφισαν οι σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής) μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείπωσης».

Το αίτημα και το ψήφισμα έχουν ως εξης:

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παραπέμπεται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος στις 13 Φλεβάρη, ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Δικάζεται γιατί, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις καθώς και να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.

Γι' αυτούς, φαίνεται, θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί, να αναδεικνύεις τον εγκληματικό χαρακτήρα που απορρέει τόσο από την ίδια τη ναζιστική θεωρία και όσο και από τη δολοφονική της δράση από τα τάγματα εφόδου απέναντι σε συνδικαλιστές, μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Αυτή η εξέλιξη είναι επικίνδυνη, συνολικά για το λαό και γι’ αυτό το λόγο απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων.

Για αυτούς τους λόγους καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα
 
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις 13 Φεβρουαρίου, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος. Απαιτεί να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων καθώς και να αναληφθούν προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *