Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν στη μοιρασιά των εδρών στον ΕΔΣΝΑΠεριφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν στη μοιρασιά των εδρών στον ΕΔΣΝΑ.
Κοινή δήλωση των περιφερειακών συμβούλων του ΚΚΕ

  
       Σε κοινή δήλωσή τους οι πέντε Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναφέρουν:
«Η χθεσινή (13/11/2014) διαδικασία - κωμωδία του Περιφερειακού Συμβουλίου για την "εκλογή" των 24 αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο 60μελές ΔΣ του ΕΔΣΝΑ είναι άκρως αποκαλυπτική.
       Για άλλη μια φορά έπεσαν οι μάσκες και οι "αντιμνημονιακοί" του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά έλεγαν   "στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν", τα συμφώνησαν με τους μνημονιακούς της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τις άλλες παρατάξεις "δορυφόρους" τους και αυθαίρετα απέκλεισαν τους συμβούλους του ΚΚΕ από την εκλογή των αντιπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ.
       Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν "υπερασπιστές" της απλής αναλογικής από κοινού με τους "μνημονιακούς" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ, τον Θ. Τζήμερο και τον Π. Μαντούβαλο, χωρίς να δεσμεύονται από καμία διάταξη, επέλεξαν για την συγκεκριμένη εκλογή μια αυθαίρετη και αντιδημοκρατική διαδικασία - παρωδία χωρίς ψηφοδέλτιο, αποκλείοντας τους Περιφερειακούς Συμβούλους του ΚΚΕ, ορίζοντας με συμφωνία τους αντιπροσώπους και απαγορεύοντας στους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ να καταθέσουν ψηφοδέλτιο και να γίνει ψηφοφορία.
       Το γεγονός, επίσης, ότι το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ ασκεί διαχείριση στον τομέα των απορριμμάτων, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη στάση της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει τους αντιπροσώπους σε αυτό το όργανο μ’ εκείνες τις παρατάξεις, που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, και τις οποίες μέχρι χθες κατήγγειλε.
Επιβεβαιώθηκε ότι παρά τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις και κατηγορίες, που εκτοξεύονται εκατέρωθεν, για "νόμιμες" και "παράνομες διαδικασίες", μόλις τα βρουν στη μοιρασιά όλα αυτά σβήνονται.
Έτσι και στη χθεσινή διαδικασία, μετά τις απειλές των άλλων παρατάξεων για "αποχώρηση" από τη διαδικασία, μετά τις αλληλοκατηγορίες, τις αλλεπάλληλες διακοπές και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μόλις τα βρήκαν στη μοιρασιά όλα αυτά ξεχάστηκαν και όλα μέλι γάλα, μέχρι …την επόμενη μοιρασιά.
      Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική και από τέτοιες διαδικασίες που τη "νομιμοποιούν", να βγάλει τα συμπεράσματα του».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *