Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Κατέθεσε ψηφίσματα για τις εξελίξεις στα «Λιπάσματα» και τη δίωξη εναντίον του δημάρχου της περιοχής


Φωτό αρχείουΨηφίσματα σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο των «Λιπασμάτων» και την «Oil One» αλλά και κατά της δίωξης της εταιρείας εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, κατέθεσε στην περιφερειακή αρχή για το αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Συγκεκριμένα, για τις εξελίξεις στο χώρο των «Λιπασμάτων» και την «Oil One» το ψήφισμα που κατέθεσε έχει ως εξής:

«Την αγανάκτηση των κατοίκων προκαλεί η έντονη δυσοσμία στις ήδη επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές Κερατσινίου, Δραπετσώνας και του ευρύτερου Πειραιά, που, όπως καταγγέλλουν, οφείλεται στις δεξαμενές πετρελαιοειδών και χημικών αποβλήτων της εταιρείας "Oil-One".

Αναδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι μπροστά στα  κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν λογαριάζεται η προστασία της δημόσιας υγείας από τα διάφορα πτητικά αέρια που εκλύονται από τις δεξαμενές πετρελαιοειδών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου 2020 αποφάσισε να απαιτήσει από την κυβέρνηση και κάθε εμπλεκόμενο:

1) Την άμεση μετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαιοειδών, των "καζανιών θανάτου" όπως τα αποκαλεί ο λαός, εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.

2) Την αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με απαλλοτρίωση της έκτασης και δημιουργία υποδομών για υγεία, αναψυχή, πράσινο, πολιτισμό, άθληση.

3) Την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αποκλειστική χρηματοδότηση και συντήρηση των εκτάσεων και των υποδομών από τον κρατικό προϋπολογισμό, φορολογώντας το κεφάλαιο».

Παράλληλα, το κείμενο που κατέθεσε προς ψήφιση στο Συμβούλιο ενάντια στη δίωξη του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο των "Λιπασμάτων" και την "Oil One", οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής" καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα κατά της δίωξης του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της "Oil One", να καταθέσει αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, για συκοφαντική δυσφήμιση, φτάνοντας στο σημείο να διεκδικεί το ποσό των 500.000 ευρώ και την προσωποκράτηση του δημάρχου για ένα χρόνο.

Είναι ενέργεια προκλητική, που στόχο έχει να εκφοβίσει εκείνους που αγωνίζονται για το διώξιμο των καζανιών του θανάτου, για την απαλλοτρίωση του χώρου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτή η αγωγή πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Δηλώνουμε ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν περνούν. Η δίκαιη πάλη των εργαζομένων και του λαού της περιοχής θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση».


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *