Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στηλίτευσε τον πακτωλό χρημάτων για φιέστες τη στιγμή που κρίσιμα θέματα για τον λαό δεν επιλύονται


Την «ευκολία» με την οποία η Περιφέρεια Αττικής δίνει χρήματα για αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις τη στιγμή που για πιο σοβαρά ζητήματα, όπως τη μεταφορά των μαθητών, «μετράει και τα ψιλά», στηλίτευσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατήγγειλε την πλειοψηφία της Περιφέρειας που δίνει 754.000 ευρώ σε μία συνεδρίαση, σε εκδηλώσεις για φωτογραφίες, για δημόσιες σχέσεις «έτσι απλά. Και όταν συζητάμε για τη μεταφορά των μαθητών, την προηγούμενη φορά, μετράγατε και τα ψιλά».

«Είναι πρόκληση να δίνονται τόσα λεφτά σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο για λαμπιόνια, για εκδηλώσεις που ελέγχονται χωρίς κανένα σχεδιασμό και που βαφτίζονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως την ίδια στιγμή «τα ερασιτεχνικά σωματεία φυτοζωούν, τα πολιτιστικά κέντρα κλείνουν, καλούνται οι εργαζόμενοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συντηρήσουν πολιτιστικά κέντρα που υπάρχουν στους δήμους που πραγματικά προάγουν τον Πολιτισμό και έχουν μια μεγάλη και λαμπρή προσφορά στον Πολιτισμό».

Συμπλήρωσε πως «μας μοιράσατε δύο βιβλιαράκια που έχουν να κάνουν με τα έργα, τα χρήματα που δόθηκαν και τις δράσεις που αναπτύχθηκαν για την κοινωνική μέριμνα. Όσα δίνονται τώρα και σκορπιούνται δεξιά και αριστερά, δεν δόθηκαν για σοβαρά ζητήματα πέντε ολόκληρα χρόνια». 

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της Περιφέρειας με το κανάλι «Attica Tv» για την οποία θα δαπανηθούν περισσότερα από 210.000 ευρώ, ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε πως «το κανάλι έρχεται να καλύψει αυτή τη στιγμή όχι την προβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, αλλά προπαγανδιστικές ανάγκες της διοίκησης».

Την ίδια ώρα κατήγγειλε πως είναι ανοιχτά όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των λαϊκών οικογενειών όπως «το θέμα των απορριμμάτων, των αντιπλημμυρικών έργων, όπου ο κόσμος παρακαλάει να μη ρίξει μια δυνατή βροχή. Είναι ανοικτό το θέμα των ρεμάτων, της αντισεισμικής θωράκισης. Είναι ανοικτά δηλαδή  όλα τα μεγάλα ζητήματα που απαιτούν τεράστια κονδύλια. Όταν όμως πρόκειται για φιέστες, για προβολή, για τις καμπάνιες σας, πάντα υπάρχει πακτωλός χρημάτων. Υπάρχει ανάγκη αυτά που συζητάμε να έχουν δημοσιότητα; Πράγματι υπάρχει». Παράλληλα πρότεινε να γίνει συμφωνία με την ΕΡΤ «να υπάρχουν εκπομπές για να υπάρξει η προβολή και μάλιστα με τη δύναμη των παρατάξεων» και όχι όπως τώρα που δεν υπάρχει προβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου ή και των θέσεων των παρατάξεων.

Από την άλλη, κατά τη διάρκεια της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την «έγκριση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού 2020», ο Γ. Πρωτούλης ρώτησε να μάθει τι έχει γίνει με τη συγκεκριμένη διαδικασία. «Την προηγούμενη φορά είχαμε καταλήξει ότι θα προσληφθούν 120. Μαθαίνουμε ότι προσλήφθηκαν μόνο 35. Οι υπόλοιποι; Οπότε ρωτάμε πόσοι προσλήφθηκαν, γιατί δεν προσλήφθηκαν οι υπόλοιποι, πόσα είναι τα αιτήματα των διευθύνσεων. Οι ανάγκες είναι πολλές, πρόκειται για μια τεράστια Περιφέρεια που καλύπτει το 40% του πληθυσμού της χώρας» είπε συγκεκριμένα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *