Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Αντιλαϊκός ο προσανατολισμός και η ιεράρχηση των έργων της Περιφέρειας


Στην  καταψήφιση της 3ης τροποποίησης προγράμματος εκτελεστέων έργων για το 2018 της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς επιβεβαιώνεται η εκτίμησή της για τον αντιλαϊκό προσανατολισμό και την ιεράρχηση των έργων. 

Ειδικότερα, στην τοποθέτησή της εκ μέρους των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η Αλεξάνδρα Μπαλού, τόνισε ότι «από τα 258 εκατομμύρια ευρώ, αντιστοιχούν 18 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, 67 εκατομμύρια για αστικές αναπλάσεις, 42 εκατομμύρια για οδοποιία και πέντε εκατομμύρια για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δηλαδή η ιεράρχηση των αναγκών είναι σαφέστατη. Τι προηγείται και τι είναι τελευταίο, τα αντιπλημμυρικά και οι παιδικοί σταθμοί. Να πάμε το πως μοιράζεται στις περιοχές. Για άλλη μία φορά, ο Δυτικός Τομέας, αντίστοιχα και με τις ανάγκες του και με της κατάστασής του, με όλους τους παράγοντες που πρέπει να παίρνονται υπόψιν, είναι τελευταίος».


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ακόμα και στα αντιπλημμυρικά έργα, το κριτήριο των έργων είναι αν τελικά οι άνθρωποι πνίγονται, καίγονται ή όταν δεν πνίγονται ή καίγονται από τις φυσικές καταστροφές. Εδώ, ότι έργα και να έχετε κάνει, αυτό δεν έχει ανατραπεί. Και καίγονται και πνίγονται. Γιατί ο καθένας που περνά από μία τέτοια Αρχή, Περιφερειακή, Δημοτική, ένα κομματάκι κάνει, ένα ρέμα θα κλείσει, ένα δρόμο θα φτιάξει. Το κύριο και βασικό όμως, της ιεράρχησης των έργων, δεν είναι ποτέ στη δική σας πολιτική -και των προηγούμενων- οι ανάγκες του λαού. Όλα τα έργα προσαρμόζονται και ιεραρχούνται με βάση τις επιλογές και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, αυτά προηγούνται, εκεί κουμπώνουν τα υπόλοιπα έργα και εκεί προηγούνται και ιεραρχούνται και τα κονδύλια. Το πως δίνονται είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το ΠΔΕ. Άρα λοιπόν μερεμέτια μπορεί να γίνονται, λύση όμως στο πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε μπορείτε να τη φέρετε γιατί υπηρετείτε έναν τέτοιο τρόπο λειτουργίας».

Σε ότι αφορά τα έργα για τις πυρόπληκτες περιοχές, το Μάτι και την Κινέττα δηλαδή, σημείωσε πως «σε προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε απαιτήσει να έρθει συγκεκριμένη αναφορά από την Περιφέρεια, από την κα Περιφερειάρχη τότε, για την πορεία της υλοποίησης όλων των μέτρων που είχαν εξαγγελθεί και είναι αναγκαία για την περιοχή. Ούτε τότε μας απάντησε, το αντίθετο μάλιστα, προσπάθησε να το αποφύγει μέσω της επίθεσης, αλλά ούτε και σήμερα έρχεται μία τέτοια εικόνα πολύ συγκεκριμένη, ούτε για τους χρόνους, για το που βρίσκονται τα πράγματα, για τον όγκο των έργων που να απαντά σε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα που είχαμε εκείνη την περίοδο». 

Χαρακτήρισε ως «παιχνίδι» την ένταξη και απένταξη έργων «που φαίνεται σαν να γίνονται πολλά έργα» από την Περιφέρεια ενώ τέλος, στάθηκε στα 15 εκατομμύρια που θα δοθούν για την υπογειοποίηση του δρόμου μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ, τονίζοντας πως μαζί με τα υπόλοιπα χρήματα που δίνει για το γήπεδο, δίνει και μέσω του δρόμου. 

Για την επόμενη συνεδρίαση παρέπεμψε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα δύο προ ημερησίας θέματα που έθεσε προς συζήτηση η «Λαϊκή Συσπείρωση» και αφορούσαν την άθλια κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας και την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Αίγινας - Πόρτες.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *