Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Βλαβερή για το περιβάλλον η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετείτε


Την παράδοση της μαρίνας της Βουλιαγμένης στα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως άλλα «φιλέτα» στην Αττική, καταδίκασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη συζήτηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου, όπως το παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 25 Οκτώβρη.  

«Μιλάμε για τη στρατηγική, την πολιτική που συνεχίζεται για το πώς χρησιμοποιείται και για το παραλιακό μέτωπο. Για τη στρατηγική να ξεπουληθεί, να παραδοθεί και αυτό το "φιλέτο" σε χρήση στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό συζητάμε. Όχι τις λεπτομέρειες μίας ΣΜΠΕ. Μιλάμε για την παράδοση και του παραλιακού μετώπου στις ορέξεις των επιχειρηματιών. Αυτό κάνετε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», είπε χαρακτηριστικά η Αλ. Μπαλού, μιλώντας εκ μέρους των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Επίσης, στάθηκε στην περιφερειάρχη Ρ. Δούρου που σε ημερίδα ονόμασε τον θαλάσσιο τουρισμό «ατμομηχανή του τουριστικού προϊόντος». «Μας είπε εκεί υπερήφανα πως έχει δώσει πρόσκληση για την προώθηση της δημιουργίας "κλάστερς" για το ναυτιλιακό πλέγμα. Δηλαδή τις ομάδες επιχειρηματικών συμφερόντων που θα κοιτάξουν να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί, δηλαδή το κέρδος τους. Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον. Παραδίδετε και αυτό το κομμάτι, όπως έχετε κάνει και σε άλλα, ακριβώς για να γίνει η επιχειρηματική δραστηριότητα, η ανάπτυξη, την οποία εσείς υπηρετείτε και η κυβέρνησή σας. Παραλάβατε από τους προηγούμενους και συνεχίζετε πάρα πολύ άξια». 

Υπογράμμισε επίσης πως «δεν είναι η κλιματική αλλαγή που επηρεάζει το περιβάλλον. Το πιο βλαβερό πράγμα είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετείτε. Αυτό καταστρέφει το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα της ζωής του, με αυτό το σχέδιο που φέρνετε σήμερα, μία θάλασσα δεν την αφήνει ελεύθερη για λαό, όπως τόσες άλλες, την κάνει ό,τι θέλει ο επιχειρηματίας».

Σημείωσε πως μπορεί να είναι και επιβλαβείς όλες αυτές οι συνέπειες αυτής της ανάπτυξης για την υγεία των κατοίκων και είπε πως πρέπει να βγάλουμε «συμπέρασμα από τη συνολική πορεία αυτών των έργων», πως και εσείς ως Περιφερειακή Αρχή και η προηγούμενη, δηλαδή η Τοπική Διοίκηση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες, έχετε πουλήσει βουνά, τον αιγιαλό, το παραλιακό μέτωπο, τον φαληρικό όρμο, το Ελληνικό, τα πάντα στους ιδιώτες. Υποτίθεται για να έρθουν καλύτερες μέρες. Δεν έρχονται. Ο κόσμος πληρώνεται με ελάχιστα, δουλεύει χωρίς ωράριο και συμβάσεις, δεν έχει γιατρούς, δεν έχει σχολειά κτλ. «Ό,τι και να κάνετε, αυτή η ανάπτυξη είναι σάπια, είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο. Καταψηφίζουμε τη ΣΜΠΕ, γιατί καταψηφίζουμε τη στρατηγική που εσείς υπηρετείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, στη δευτερολογία της υπενθύμισε τι υποστήριζε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το 2013. Σε αυτό καλούσε σε μέτωπο αντίστασης και απόρριψης των σχεδίων -για το παραλιακό μέτωπο- σε βάρος της αττικής γης. Να βαδίσει στον δρόμο αγώνα, να παρθούν πίσω οι σχεδιασμοί και να υλοποιηθούν οι προτάσεις της ΤΑ για ελεύθερες και δημόσιες ακτογραμμές.
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *