Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Να επαναληφθεί άμεσα η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις πλημμύρες στη Μάνδρα



Να επαναληφθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου άμεσα, έκτακτα ή το αργότερο στην πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πέμπτης 5 Ιούλη, ζητά με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, σχετικά με το μείζον ζήτημα των πλημμυρών και των καταστροφών σε Μάνδρα και αλλού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών στη Μάνδρα και σε άλλες περιοχές της Αττικής, ζητήσαμε να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Πέμπτη 28 Ιούνη. Στόχος μας δεν ήταν να αναδείξουμε τις εγκληματικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των αντίστοιχων Περιφερειακών και Δημοτικών Διοικήσεων, το έχουμε κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν. Θέλαμε να συζητήσει και κυρίως να αποφασίσει άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα, που εκτός από την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσε η πλημμύρα με στήριξη των κατοίκων και αποκατάσταση των υποδομών, να ξεκινήσουν επιτέλους τα αναγκαία έργα χωρίς άλλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση των αιτιών που τα γεννούν.

Ειδικά για τη Μάνδρα, που επανειλημμένα οι κάτοικοι έχουν βιώσει την καταστροφή στα σπίτια τους, που έχουν δει τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν τους κόπους μιας ζωής με αποκορύφωμα τα 24 θύματα, που έχασαν τη ζωή τους στις προηγούμενες πλημμύρες του Νοέμβρη του 2017.

Σε αυτή λοιπόν τη συνεδρίαση, η περιφερειάρχης κα Δούρου φρόντισε να απουσιάζει, να κρυφτεί και να μην έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα, αρκούμενη στην ασφάλεια των ανακοινώσεων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Επαναφέρουμε την πρόταση που καταθέσαμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να επαναληφθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου άμεσα, έκτακτα ή το αργότερο στην πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πέμπτης 5 Ιούλη, ως πρώτο και αν είναι δυνατό και μοναδικό θέμα, φυσικά με την παρουσία και συμμετοχή της Περιφερειάρχη κας Δούρου αλλά και του δήμου της Μάνδρας και κατοίκων της περιοχής και να αποφασίσουμε συγκεκριμένα μέτρα για να αρχίσουν τώρα, χωρίς καθυστέρηση, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, για να μη μας βρει το φθινόπωρο με την περιοχή ανοχύρωτη στο έλεος μιας βροχής. Αντίστοιχα μέτρα να πάρουμε και για όλες τις περιοχές που είναι εντοπισμένο παρόμοιο πρόβλημα».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *