Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα αντιπλημμυρικά έργα και τον Ποδονίφτη.


Οι λύσεις για την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης περνάνε μέσα από την οργάνωση των κατοίκων, του εργατικού κινήματος για τη διεκδίκηση της ποιότητας ζωής τους, αλλά και σε σύγκρουση με το σύνολο της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιούνη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη.


Το θέμα της διευθέτησης του συγκεκριμένου ρέματος δεν είναι απομονωμένο από τη συνολική ανάγκη για αντιπλημμυρική προστασία των κατοίκων της Αττικής, τόνισε η Αλ. Μπαλού, σημειώνοντας ότι έχει αξία να δούμε  γιατί τσιμεντοποιήθηκε η Αττική. Γιατί το κριτήριο πάντα όλων των πολιτικών που υλοποιήθηκαν διαχρονικά και υλοποιούνται μέχρι και σήμερα, είναι ο άναρχος σχεδιασμός της πόλης με κριτήριο μόνο τα συμφέροντα της κάθε φορά «ανάπτυξης» και το κέρδος των λίγων, όπως εκφραζόταν ανά εποχή. Και χωρίς καθόλου η πολιτική σχεδιασμού της πόλης να λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες του λαού, οι οποίες έχουν να κάνουν με το επίπεδο ζωής, που μέρος της, εκτός από το μισθό, την Υγεία, την Παιδεία, είναι και το περιβάλλον. 

Όπως επισήμανε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στην Ελλάδα και στην Αττική δεν υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία, συνολικά σχεδιασμένη, μέσα στην οποία πρέπει να μπαίνει και ο Ποδονίφτης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό που λέμε «αποσπασματικά» αντιπλημμυρικά έργα, και να δημιουργούνται πλημμύρες από το στρεβλό τρόπο που γίνονται αυτά τα «αποσπασματικά» έργα ή από έργο το οποίο διώχνει τα νερά από μια μεριά και τα στέλνει στη διπλανή γειτονιά.

Στο παρακάτω vıdeo μπορείτε να δείτε όλη την τοποθέτηση 
 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *