Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ο «Κλεισθένης 1» είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιδραστικών νομοσχεδίων για την Τοπική Διοίκηση



Τις δικές της θέσεις σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» του υπουργείου Εσωτερικών, κατέθεσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού, εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατέθεσε το ψήφισμά της, σημειώνοντας πως το ψήφισμα που φέρνει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προς ψήφιση είναι σε αντίθετη τελείως κατεύθυνση από τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ειδικά η φράση ότι «η Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει σαν πυλώνας λαϊκής εξουσίας και συμμετοχής των πολιτών. Ας θαυμάζει κανείς, για να μη μιλήσω για θράσος», είπε.

Συνέχισε, λέγοντας πως «άλλοι διαλέγουν να μιλάνε για το εκλογικό σύστημα ως το κύριο ζήτημα που αφορά στο νομοσχέδιο, άλλοι διαλέγουν να μιλάνε για τον έλεγχο που δεν περιέχει το νομοσχέδιο, άλλοι διαλέγουν να μιλάνε ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη διαβούλευση, όμως κανένας μέχρι στιγμής, από καμία παράταξη δεν έχει μιλήσει για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Γιατί το νομοσχέδιο, που είναι περίπου 300 σελίδες, έχει πάρα πολλά άρθρα, έχει περιεχόμενο, έχει χαρακτήρα και καμία κυβέρνηση δεν είναι ηλίθια και ανίκανη, να φέρει ένα νομοσχέδιο με ένα μόνο άρθρο και μόνο με ένα στοιχείο, είτε τον έλεγχο, είτε το εκλογικό σύστημα. Και φυσικά δεν αναφέρεστε στο χαρακτήρα και το περιεχόμενο, γιατί συμφωνείτε σε αυτό, ανεξάρτητα από την κοκορομαχία σε επιμέρους ζητήματα».

Υπογράμμισε πως «αυτό το νομοσχέδιο είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων που πέρασαν με τον "Καποδίστρια", τον  "Καλλικράτη", σήμερα με τον "Κλεισθένη 1", αύριο με τον "Κλεισθένη 2", "3" και ότι άλλο σκεφτούν».

Χαρακτήρισε ως προσαρμογή του κράτους, επιταγή, ανάγκη του κεφαλαίου και του κράτους του, να προσαρμοστούν οι θεσμοί, οι οποίοι θα στηρίξουν πιο αποτελεσματικά το νέο γύρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κερδοφορίας.

Είπε, επίσης, ότι η ηγεσία της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ λένε πως η χώρα βιάζεται, ότι ο νόμος καθυστερεί, κλπ. και μέσα αναφέρει το νομοσχέδιο πως ανοίγει νέα πεδία στην επιχειρηματικότητα. «Δεν διαβάσατε μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο, εσείς που λέτε ότι δεν κάνει μεταρρύθμιση και δεν κάνει ριζοσπαστικές κινήσεις, ότι μιλάει για την απελευθέρωση της Ενέργειας, της αγροτικής παραγωγής, της διαχείρισης απορριμμάτων, τη ληστρικά μακρόχρονη παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και μονοπωλιακούς ομίλους, για τις φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις; Απλά πιστεύουμε ότι τα κρύβετε γιατί συμφωνείτε με όλα αυτά και προσπαθείτε και να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ακόμα πως η «επιχειρηματικότητα και η εμπορευματοποίηση προχωρούν πιο γρήγορα, βαθαίνουν περισσότερο, το νομοσχέδιο προσπαθεί να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες του κεφαλαίου και να ενισχύσει τη σύνδεση, τη συνύφανση της δράσης τους με τις επιχειρήσεις».

Στάθηκε στο γεγονός πως «η απλή αναλογική υπάρχει μόνο σε ένα άρθρο. Αρχίζει και τελειώνει στον α' γύρο» και πως «οι μόνοι που μπορούν πραγματικά να βάλουν εμπόδια σε αυτή την εξέλιξη είναι ο λαός, το εργατικό κίνημα και οι σύμμαχοί του, που έχουν διαφορετικές ανάγκες από τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας».

Στο παρακάτω vıdeo μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την τοποθέτηση:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *