Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Με τη λογική «κόστους-οφέλους» τα μέτρα της Περιφέρειας για τις φυσικές καταστροφές


Το Περιφερειακό σχέδιο προσαρμογής για την κλιματική αλλαγή δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση των συνεπειών του καιρικών φαινομένων, ούτε έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από την εγκληματική δραστηριότητας μιας σειράς ομίλων, τόνισε η Στέλλα Βαλαβάνη, περιφερειακή Σύμβουλος, εκλεγμένη με την «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. 

Την ώρα που τα τελευταία χρόνια που «καιγόμαστε το καλοκαίρι και πλημμυρίζουμε το χειμώνα» και που η Αττική έχει γεμίσει χωματερές, τα μέτρα που συζητιούνται στο Σχέδιο είναι ενταγμένα στη λογική κόστους-οφέλους, σημείωσε η Στέλλα Βαλαβάνη.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι δίνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για προγράμματα ενημέρωσης για την προστασία από πλημμύρες και άλλα φαινόμενα, αλλά ούτε ένα ευρώ για ουσιαστικά μέτρα μετριασμού των επιπτώσεων των καιρικών φαινομένων.

Όσο για την πυροπροστασία, προτείνεται ένα «αδάπανο» μέτρο που υποκαθιστά τα «πολυδάπανα» κατά το Σχέδιο, αντιπυρικά έργα.

Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η δυνατότητα μετακίνησης εμπορευμάτων και προσωπικού για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είπε η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προσθέτοντας ότι για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού και η προμήθεια των απαραίτητων μέσων.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *