Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον το σύνθημα «καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»


Είναι πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον σε κάθε ψήφισμα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να υπάρχει το αίτημα για καμία συμμετοχή και καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Όπως σημείωσε, έχει ανάψει το φιτίλι του πολέμου με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με το ΝΑΤΟ να συγκεντρώνει δυνάμεις με κάποιες εκ των οποίων έχουν φύγει από την χώρα μας, ενώ συζητείται ότι ετοιμάζονται αποστολές μονάδων.

Συνεπώς, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά δεν μπορεί να μείνει εκτός ψηφίσματος το ζήτημα να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας σε αυτό το πολεμικό σφαγείο που διεξάγεται από ιμπεριαλιστές, τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης.

Ταυτόχρονα, στηλίτευσε την υποκρισία ψηφισμάτων που κατατέθηκαν από άλλες παρατάξεις, όπως της πλειοψηφίας που αναφέρετε σε επαναχάραξη συνόρων και αναθεωρητισμούς την ώρα που και το ΝΑΤΟ έχει επιχειρήσει να επαναχαράξει τα σύνορα στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία, κ.α.

Ακόμα, ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε ότι η ευαισθησία για την φιλοξενία των προσφύγων δεν μπορεί να γίνεται α λα καρτ, ανάλογα αν προέρχονται από την Ουκρανία ή τη Συρία, το Αφγανιστάν και ο Ιράκ, αλλά σε όλους τους πρόσφυγες του πολέμου πρέπει να παράσχουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε.

Τέλος, τόνισε ότι οι λαού δεν πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε κανέναν ιμπεριαλιστή-λήστη και η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ είναι με την ειρήνη και τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *