Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-Γ. Πρωτούλης: Ευθύνες των παρατάξεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το σχέδιο αλαλούμ για τις πυρκαγιές το 2020



Τις πολιτικές ευθύνες των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υπερψηφίσει το σχέδιο αλαλούμ για τις πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2020 κατέδειξε  ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε για τις πυρκαγιές.

Τόνισε ότι είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την παντελή έλλειψη συντονισμού και σχεδίου τη στιγμή της καταστροφής. Θύμισε ότι το 2018 για την τραγωδία στο Μάτι οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν τότε πως το νομοθετικό πλαίσιο και ο σχεδιασμός δεν ήταν ικανά να προστατέψουν την Αττική από τις πυρκαγιές και την 1 Ιουλίου του 2020 υπερψήφισαν το ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών εξαιτίας πυρκαγιών που βασίστηκε στον νόμο του 2018 που έφερε την καταστροφή στο Μάτι! Οι παρατάξεις που το ψήφισαν έχουν πολιτική ευθύνη τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης.

Επίσης, ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας διότι όπως σημείωσε ακόμα και στην Δυτική Αττική δεν έχει γίνει ουσιαστικά κανένα έργο διότι είναι στη φάση των μελετών. Κάλεσε Δημάρχους να σταματήσουν το λιβανιστήρι και να απαιτήσουν από Περιφέρεια, κυβέρνηση και ΕΕ διότι δεν πρόκειται να γλυτώσουν από την οργή του κόσμου αν με τις βροχές έρθουν και οι πλημμύρες.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *