Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ: Άλλοθι η πανδημία για απαράδεκτες τακτικές στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το γεγονός πως «το ζήτημα της πανδημίας χρησιμοποιείται ως άλλοθι για μία καινούρια στη μορφή, διαδικασία συζήτησης και λήψης αποφάσεων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο», ανέδειξε στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος, που έβαλε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης.

Ειδικότερα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισήμανε στο αίτημά της πως «σε συνέχεια του από 24/7/2020 δελτίου Τύπου, στο οποίο θέσαμε σοβαρά ζητήματα για την προετοιμασία και τον τρόπο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, της από 29/7/2020 ανακοίνωσής μας, με την οποία σας κοινοποιήσαμε τη μη συμμετοχή μας στην 13η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ύστερα από τα όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα σε αυτήν από την πλειοψηφούσα παράταξη, αιτούμαστε στην 14η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το προ ημερησίας διάταξης, θέμα με τίτλο: "Συζήτηση για την απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, όσον αφορά τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς να τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις όροι προετοιμασίας και ουσιαστικής συμμετοχής των παρατάξεων και των περιφερειακών συμβούλων"».

«Βάζουμε το θέμα να συζητηθεί ΕΗΔ και με τη μορφή του κατεπείγοντος επειδή σε λίγες μέρες μπορεί να ξαναέχουμε Περιφερειακό Συμβούλιο και να μπουν σε αυτό πολύ σοβαρά ζητήματα όπως προγραμματικές συμβάσεις. Ή να έρθουν με τον τρόπο που έρχονται στην οικονομική επιτροπή. Είναι και άλλων παρατάξεων συμμετέχοντες στην οικονομική επιτροπή που μπορούν να καταγγείλουν ότι οι εντεταλμένοι του περιφερειάρχη, δεν ξέρουν τι τους γίνεται, απαντάνε άλλα ντ' άλλων, χωρίς να γνωρίζουν το θέμα που εισηγούνται, φέρνουν εισηγήσεις παραμονές των συνεδριάσεων αλλά στην ίδια συνεδρίαση εισηγούνται άλλα, αλλάζουν τα θέματα την ώρα της συνεδρίασης κάποιες φορές, περνάνε θέματα για πολύ μεγάλα ποσά για τα οποία δεν υπάρχει ούτε ένα φύλλο χαρτί, ώστε να μπορέσει να διαβάσει ένας περιφερειακός σύμβουλος για να τοποθετηθεί», είπε ο Γ. Πρωτούλης.

Ωστόσο, «όλα αυτά θα μπορούσαν να προσπεραστούν», ανέφερε. Στάθηκε στο ότι η τηλεδιάσκεψη είναι μια μορφή που προστατεύει τους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και συνολικότερα, όμως «δεν είναι δυνατόν μέσα στα πλοία, με απόφαση της κυβέρνησης να αυξάνεται η πληρότητα στο 85% και την ίδια στιγμή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε μία πάρα πολύ μεγάλη αίθουσα που διαθέτει και μπορεί να κάνει τις συνεδριάσεις του, να μην μπορεί με όλους τους υγειονομικούς κανόνες, να συγκληθεί και να μπορέσουμε να συζητήσουμε. Και να έχουμε αυτή τη διαδικασία που δεν τιμά κανέναν», υπογράμμισε. 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *