Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Υποκριτική η «άρνηση» της Διοίκησης της Περιφέρειας στην ειλημμένη απόφαση για το ξεπούλημα του Ελληνικού



Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, η Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, κατήγγειλε την  υποκρισία της Διοίκησης Δούρου που στην ειλημμένη απόφαση για το ξεπούλημα του Ελληνικού, παρουσίασε δήθεν αρνητική εισήγηση της περιφερειακής Αρχής σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού.
Χαρακτηριστικά είπε: «Υπάρχει μια ειλημμένη απόφαση η οποία έχει ψηφιστεί, επικυρωθεί, προχωρήσει μέσα από τις ίδιες τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ΤΑΙΠΕΔ, για το ξεπούλημα της περιουσίας - όχι μόνο του συγκεκριμένου χώρου αλλά συνολικά - μια ειλημμένη απόφαση που έχει περάσει και τα γραφειοκρατικά κανάλια και ουσιαστικά ο μόνος λόγος που τη φέρνετε είναι για να κρύψετε τις δικές σας τις πομπές».

Όπως είπε, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η αρνητική εισήγηση «είναι για να δείξετε ότι διαφωνείτε με κάτι με το οποίο συμφωνείτε απόλυτα και πολιτικά και τυπικά, βάζετε πλάτη για να υλοποιηθεί όχι μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά στο σύνολο αυτής της γραμμής ανάπτυξης και ξεπουλήματος με κριτήριο την επιχειρηματικότητα αφού αυτό διαπνέει όλο σας τον προϋπολογισμό, όλες σας τις προτάσεις μέχρι σήμερα, όλα τα έργα τα οποία έχετε ιεραρχήσει και όλο τον προσανατολισμό των κονδυλίων τα οποία "σπρώχνετε" προς τα εκεί. Ούτε στα αντιπλημμυρικά, ούτε στα αντισεισμικά ούτε σε άλλα ζητήματα».

Μάλιστα, υπογράμμιζε πως «με αυτό το τερτίπι, του ότι ψηφίζω κατά κάτι που έχει ήδη ολοκληρωθεί ως έγκλημα και έχει προχωρήσει, έρχομαι να βγάλω την ουρίτσα μου απ' έξω, να κάνω τον Πόντιο Πιλάτο, να πω καταψήφισα, είμαι κάποιος άλλος». Κι συμπλήρωσε πως «αν δε μας διαφεύγει, εξακολουθείτε να είσαστε οι περισσότεροι από εσάς, ουσιαστικά πολιτικά στελέχη, μέρους αυτής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσατε δηλαδή και μέσα σε αυτή την εσωκομματική σας διαπάλη - αν είχατε - να είχατε βάλει τέτοιου είδους εμπόδια ώστε να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα για το οποίο μιλάτε και για το οποίο το 2016 είχατε βγάλει άλλες κορώνες. Όμως προχωράτε με πολύ συγκεκριμένο σχέδιο και με υποκριτικό τρόπο αυτή την πορεία».

Για την αποχή των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «έφυγαν γιατί καθαρή θέση απέναντι στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη με κριτήριο τις επιλογές του κεφαλαίου, δεν θέλουν φυσικά να πάρουν, να δυσαρεστήσουν τους επιχειρηματικούς κύκλους» ενώ συμπλήρωσε πως «για εμάς υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά για το θέμα που συζητάμε. Το Ελληνικό πρέπει να παραμείνει δημόσια περιουσία».

Αναφερόμενη στην αιτιολογική έκθεση, είπε πως «μας δουλεύετε. Μας λέτε ότι η υγιής επιχειρηματικότητα θα σεβαστεί το περιβάλλον. Μα υπάρχει επιχειρηματικότητα που το σέβεται; Το πρώτο που σέβεται είναι το κέρδος της. Υπάρχει επιχειρηματικότητα με κανόνες, προδιαγραφές και όρους; Και εκφράζουμε και μία μεγαλύτερη ανησυχία για το τέλος της πρότασης, που λέτε για "όρους που θα ισχύουν για όλους". Ξέρετε τι μας λέτε εδώ; Ότι αν υπάρχει και ένα τμήμα εργαζομένων που έχει ακόμα κατακτημένη κλαδική ΣΣΕ και υψηλό μισθό, θα πάει προς τα κάτω, με τους καινούριους όρους».

Καταλήγοντας, είπε πως «θα ψηφίσουμε κατά της ΜΠΕ γιατί θα βάλουμε σημειολογικά ένα εμπόδιο, γιατί τα πράγματα έχουν προχωρήσει και ταυτόχρονα εκεί που καταθέτει η "Λαϊκή Συσπείρωση" τις δυνάμεις της είναι στην οργάνωση, στην συμμετοχή, στη διεκδίκηση των αιτημάτων, στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στη γειτονιά».

Στο παρακάτω vıdeo είναι όλη η τοποθέτηση:



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *